Circulaire Maakindustrie bereikte in 2023 weer duizenden geïnteresseerden

Binnenkort zullen we meer vertellen over onze ambitieuze plannen voor 2024. Maar eerst delen we graag nog de belangrijkst highlights over het afgelopen jaar. Dankzij de ondersteuning van FME en Koninklijke Metaalunie konden we op dit platform kennis en ervaringen delen, en gelukkig werd het door onze volgers goed gelezen en gewaardeerd. Onze highlights voor 2023:

 

  • We ontvingen meer dan 16.000 bezoekers op onze website en onze LinkedIn berichten werden meer dan 65.000 gezien.
  • We leverden een vernieuwde versie op van onze website met extra aandacht voor Ondersteuning en Tools. Deze laatste pagina werd meteen een van onze best bekeken webpagina’s.
  • Voor meerdere tools zetten we de laatste punten op de i en werden de eindversies opgeleverd. We zagen veel interesse voor de Rekentool Restwaarde en de Leidraad Materialenpaspoort.
  • We organiseerden voor het eerst sinds de corona-epidemie een fysieke bijeenkomst bij MAAK Haarlem.
  • Daarnaast publiceerden we 14 interviews met ondernemers en experts over circulariteit in de maakindustrie. En die werden opgemerkt: de best bekeken LinkedIn berichten waren de interviews met Chainable Keukens en IRS Robotics.

 

Lees meer over onze activiteiten en resultaten in 2023 in de Toelichting op de Highlights.

We wensen jullie een mooi 2024 met veel circulaire innovaties en initiatieven. Blijf ons in 2024 volgen voor nieuws en updates!

 

 

Nu beschikbaar: Eerste resultaten Buyer Group Duurzame Zonnepanelen

Er zijn grote verschillen in zonnepanelen met betrekking tot levensduur, carbon footprint, toxische materialen en de arbeidsomstandigheden waaronder panelen zijn geproduceerd. Voor individuele organisaties die zich bezig houden met inkoop zijn dit complexe thema’s. Op initiatief van…

Nieuwe ronde KIA subsidie: 2,5 miljoen voor circulaire maakindustrie en consumptiegoederen

Op 7 mei opent de nieuwe subsidieronde van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie (KIA-CE) voor de ontwikkeling van circulaire producten, diensten en processen. Er is in totaal 2,5 miljoen euro steun beschikbaar voor ontwikkelingen binnen de…