Doe mee

Welke circulaire stap ga jij zetten? Maak gebruik van onderstaande praktische tools en de ondersteuning van Circulaire Maakindustrie.

Ik wil een project starten om een circulaire innovatie verder te ontwikkelen

 

Het ontwikkelen en implementeren van innovaties is van groot belang om een Circulaire Maakindustrie te realiseren. Daarom willen we er alles aan doen om je hierbij verder te helpen, van idee naar concreet programma.

 

Heb je een idee? Neem contact met ons op! In een eerste gesprek wordt het idee besproken en bekeken of het past. We denken mee over de richting en mogelijkheden van het project. We helpen met het identificeren van (keten)partners en relevante andere initiatieven. Ook het opstellen van een vervolgtraject en verkennen van financieringsmogelijkheden worden ondersteund. We kijken ook verder dan alleen de technologische innovatie. Welke drempels zijn er bijvoorbeeld door wetgeving of aanbestedingsregels? We ontwikkelen een programma om al deze zaken aan te pakken.

 

De aanpak wordt inmiddels in de praktijk toegepast. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van lopende projecten of ga direct naar de pagina Projecten. Dat geeft je ook een idee van de opzet van een innovatieproject.

De spullen om ons heen zitten vol met schaarse metalen en grondstoffen.

Lees meer

Langs de Nederlandse snelwegen en provinciale wegen staan duizenden kilometers geleiderails (in…

Lees meer

Van smartphones, beeldschermen, toetsenborden tot routers. Al deze apparaten vallen in de…

Lees meer