Zet producten en componenten opnieuw in

 

Remanufacturing is het ontmantelen en herstellen van een product inclusief vervangen van componenten en opwaarderen van software. Afzonderlijke onderdelen en het gehele product worden getest om ervoor te zorgen dat het product aan alle actuele eisen voldoet en dezelfde garantie krijgt als een nieuw product. Refurbishment is het volledig reviseren van het apparaat waarmee de levensduur bijna verdubbeld kan worden.

Met een EU-marktpotentieel van 90 miljard euro tegen 2030 zal remanufacturing een steeds belangrijker onderdeel van de toekomstige maakindustrie worden. Voordelen van remanufacturing zijn lagere prijzen, korte levertijden en flexibele eigendomsvormen.

 

 

Lagere prijzen

Gereviseerde producten zijn doorgaans 60-80% van de kosten van een nieuw product vanwege de kostenbesparingen die worden gerealiseerd door het terugwinnen van de materialen en de energie-inhoud van het product.

 

Beschikbaarheid

Producten die zijn vervaardigd in het buitenland kunnen door remanufacturing sneller weer beschikbaar zijn. Bovendien kan een klant door remanufacturing apparatuur blijven gebruiken die niet meer wordt vervaardigd.

 

Flexibiliteit eigendom

Aangezien remanufacturers er echt belang bij hebben te weten waar hun producten zijn en deze te kunnen terugwinnen, kunnen zij hun klanten een reeks diensten aanbieden die verder gaan dan de oorspronkelijke verkoop. Leasing, terugname, upgraden, leveren en opereren levert voordelen op voor beide partijen: kapitaalkosten kunnen worden afgeschreven, leveranciersrelaties kunnen verbeteren en “oplossingen voor het hele leven” betekenen dat er geen zorgen zijn over het einde van de levensduur.

 

Bron: European Remanufacturing Network

 

Lees onze artikelen over de kansen voor remanufacturing:

Hoe verkoop je remanufacturing? #1 interview met Bas Hillerström, trainer bij Circo

Hoe verkoop je remanufacturing? #2, interview met Marten Bootsma, remanufacturing expert

Hoe verkoop je remanufacturing? #3, interview met Jos Mols, directeur Schelde-Exotech

 

Video: Remade in Holland

Remade in Holland verzorgt seriematige revisie van (elektro) mechanische componenten en geeft inzicht in in de technische en economische haalbaarheid van remanufacturing vraagstukken.