Zeven nieuwe CIRCO Tracks voor maakbedrijven van start

Wil je nog dit jaar aan de slag met de ontwikkeling van een circulair businessmodel of herontwerp van je product of dienst? In de komende maanden organiseren meerdere regionale CIRCO Hubs zeven nieuwe Tracks waarin je wordt begeleid van analyse van circulaire kansen naar een pitch over jouw circulaire concept. De onderwerpen van de Tracks zijn heel divers: van fietsaccessoires tot operatiekamer, van ontwerp van een interieurobject tot nuttige toepassing van e-waste.

 

Een Track bestaat uit drie (fysieke of online) bijeenkomsten van een halve dag met de trainers en alle deelnemers. Daarnaast krijg je zelfwerk en 1-op-1 calls met de trainer. Je krijgt tijdens de Track kennis aangereikt die je direct op je eigen case toepast. De totale tijdsbesteding is 20 uur verspreid over ongeveer 6 weken. De Tracks worden georganiseerd door CIRCO Hubs in verschillende regio’s in Nederland.

 

Voor drie Tracks zijn de data gepland, voor de overige Tracks is de aanmelding al wel geopend. Je vindt ze hieronder.

 

3 november 2023 tot en met 7 december 2023 

CIRCO track: Langere levensduur voor montageframes van zonnepanelen (BlueCity/ CIRCO Hub Zuid-Holland)

In de track kijken deelnemers met elkaar kritisch  naar het ontwerp, wat we met de frames aan het eind van hun levensduur kunnen en wat de mogelijkheden zijn voor terugname en vervolgens voor hergebruik, remanufacture en recycling. Lees de flyer.

 

29 november 2023 tot en met 9 januari 2024

CIRCO Track E-Waste & Witgoed (CIRCO Hub Noord-Holland)

Zie jij mogelijkheden om grondstoffen en/of deel fabricaten uit e-waste en witgoed veilig te stellen voor hergebruik? Of zie jij andere circulaire kansen die bijdragen aan een positieve milieu-impact? Lees de flyer.

 

19 december 2023 tot en met 24 januari 2024

CIRCO Track Circulaire Operatiekamer – Groene OK (CIRCO Hub Zuid-Holland)

In deze CIRCO Track gaan ziekenhuizen, leveranciers en andere ketenpartners aan de slag met als doel om materiaalgebruik en afval op de OK te reduceren en om producten, materialen en grondstoffen zo veel mogelijk te hergebruiken.

 

Overige tracks waarvoor aanmelden al mogelijk is:

 

Menko Eisma, algemeen directeur TRIUMPF Nederland: “Op het moment dat we begonnen met het opknappen van oude machines, ontstond daarmee een interessant businessmodel”

TRUMPF Nederland BV, onderdeel van het Duitse familiebedrijf TRUMPF met ruim 70 dochterondernemingen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië, kent verschillende divisies: lasersnijmachines, laserbronnen, waartoe ook 3D-lasers behoren, EUV (extreem ultraviolet licht) voor de productie van…

Martijn van Leerdam, Alklima en Thomas Wellink, RVO: “Materiaalschaarste maakt circulair installeren steeds noodzakelijker”

Op VSK, de vakbeurs voor de totale E+W installatiebranche ging Wietse Walinga, directeur van Duurzaam Gebouwd, in gesprek met Thomas Wellink, senior-adviseur duurzaamheid en innovatief bouwen bij RVO en Martijn van Leerdam, adviseur bij Alklima, over de…