Agenda & Events

3 nov

BlueCity Rotterdam & online

BlueCity CIRCO track: Langere levensduur voor montageframes van zonnepanelen

Op 18 oktober start de BlueCity CIRCO track: Langere levensduur voor montageframes van zonnepanelen. Er worden nieuw te recyclen zonnepanelen ontworpen op Nederlandse bodem en de 2e hands markt komt in beweging. Dit geldt echter alleen voor de zonnepanelen zelf en niet voor de montagesystemen en huizen van de panelen. Om die reden start BlueCity een CIRCO track om deze stroom van onderdelen en grondstoffen mee te nemen in de circulaire transitie. We hebben te maken met stevige en waardevolle producten die een leven lang meekunnen.

Deze track richt zich specifiek op producentverantwoordelijken, montageprofielproducenten, zonneparkbouwers en groothandels. In de track gaan we met elkaar kritisch kijken naar het ontwerp, wat we met de frames aan het eind van hun levensduur kunnen en wat de mogelijkheden zijn voor terugname en vervolgens voor hergebruik, remanufacture en recycling. Na afloop heb je zowel een lange termijn visie ontwikkeld, als een concreet plan om morgen mee te beginnen.

 

Zie deze FLYER – CIRCO Circulaire kansen voor de frames van zonnepanelen voor meer informatie. De track start na aanmelding van minimaal 8 bedrijven.

 

Programma

3 dagdelen met interessante ketenpartijen uit de keten. Onder begeleiding van professionele trainers wordt met de betrokken sector partijen gekeken hoe we deze opgave met elkaar toekomstbestendig kunnen maken. Door middel van deze CIRCO track zal de samenwerking in de industrie geoptimaliseerd worden. Van elk bedrijf doen twee personen mee: iemand met productkennis, bijvoorbeeld een productmanager, ontwikkelaar of ontwerper. En iemand met een commerciële rol, die de markt, klanten en stakeholders kent.

Dag 1 – 3 november 2023 | 09.00 – 13.00 uur | op locatie

Dag 2 – 22 november 2023|  09.00 – 16.00 uur |  Bij bluecity Deze dag is verlengd zodat we ruimte hebben om de ketenaanpak neer te zetten.

Dag 3 – 7 december 2023 | 13.00 – 18.00 incl. borrel | Bij BlueCity

Kosten

€1.500,- ex BTW per bedrijf (voor twee personen). Dit is 50% van de deelnamekosten, de Rabobank sponsort de andere 50%.

Voor inschrijving dient dit formulier te worden ingevuld, door beide deelnemers van het bedrijf.

Inschrijfdeadline 4 oktober 2023