Zeven nieuwe CIRCO Tracks voor maakbedrijven van start

Wil je nog dit jaar aan de slag met de ontwikkeling van een circulair businessmodel of herontwerp van je product of dienst? In de komende maanden organiseren meerdere regionale CIRCO Hubs zeven nieuwe Tracks waarin je wordt begeleid van analyse van circulaire kansen naar een pitch over jouw circulaire concept. De onderwerpen van de Tracks zijn heel divers: van fietsaccessoires tot operatiekamer, van ontwerp van een interieurobject tot nuttige toepassing van e-waste.

 

Een Track bestaat uit drie (fysieke of online) bijeenkomsten van een halve dag met de trainers en alle deelnemers. Daarnaast krijg je zelfwerk en 1-op-1 calls met de trainer. Je krijgt tijdens de Track kennis aangereikt die je direct op je eigen case toepast. De totale tijdsbesteding is 20 uur verspreid over ongeveer 6 weken. De Tracks worden georganiseerd door CIRCO Hubs in verschillende regio’s in Nederland.

 

Voor drie Tracks zijn de data gepland, voor de overige Tracks is de aanmelding al wel geopend. Je vindt ze hieronder.

 

3 november 2023 tot en met 7 december 2023 

CIRCO track: Langere levensduur voor montageframes van zonnepanelen (BlueCity/ CIRCO Hub Zuid-Holland)

In de track kijken deelnemers met elkaar kritisch  naar het ontwerp, wat we met de frames aan het eind van hun levensduur kunnen en wat de mogelijkheden zijn voor terugname en vervolgens voor hergebruik, remanufacture en recycling. Lees de flyer.

 

29 november 2023 tot en met 9 januari 2024

CIRCO Track E-Waste & Witgoed (CIRCO Hub Noord-Holland)

Zie jij mogelijkheden om grondstoffen en/of deel fabricaten uit e-waste en witgoed veilig te stellen voor hergebruik? Of zie jij andere circulaire kansen die bijdragen aan een positieve milieu-impact? Lees de flyer.

 

19 december 2023 tot en met 24 januari 2024

CIRCO Track Circulaire Operatiekamer – Groene OK (CIRCO Hub Zuid-Holland)

In deze CIRCO Track gaan ziekenhuizen, leveranciers en andere ketenpartners aan de slag met als doel om materiaalgebruik en afval op de OK te reduceren en om producten, materialen en grondstoffen zo veel mogelijk te hergebruiken.

 

Overige tracks waarvoor aanmelden al mogelijk is:

 

Paul van der Meer en Danny van den Nieuwendijk van Van der Valk Solar Systems: “Met een inzamelsysteem verleng je de levensduur van materialen met een factor twee.”

Circulariteit zit in het dna bij Van der Valk Solar Systems, een ruim zestig jaar oud Westlands familiebedrijf. “Oorspronkelijk maakten we constructiematerialen voor de glastuinbouw”, vertelt projectmanager Danny van den Nieuwendijk. “Kassen moesten efficiënt gebruik kunnen maken…

Lector Maaike Lycklama à Nijeholt: “Helder zicht op de risico’s helpt banken en bedrijven elkaar beter te begrijpen.”

Er is nog niet veel bekend over circulaire verdienmodellen. Die onwennigheid maakt de financiering er niet gemakkelijker op. Om die reden doen Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Saxion en NHL Stenden Hogeschool gezamenlijk toegepast wetenschappelijk onderzoek dat deze impasse…