Lees nu ons kennisdossier: Circulaire Zonnepanelen

Maar liefst 8.9 miljoen zonnepanelen werden in 2020 geïnstalleerd in Nederland. En om de energietransitie te laten slagen komen er nog heel veel bij. Welke kansen zijn er voor een circulaire zonnepaneelketen?

 

Nieuwsgierig? Lees nu ons Kennisdossier: Circulaire Zonnepanelen. Wil je liever een PDF versie downloaden? Klik dan hier. Ben je meer een kijker dan een lezer? Bekijk dan het webinar dat we gaven over Circulaire Zonnepanelen.

 

Speel jij een rol in de circulaire zonnepaneelketen? En zie je kansen die je graag wilt verkennen? Neem dan contact op met Bart Jeroen Bierens. Of doe mee met de Helpathon. Op 26, 27 en 28 mei organiseert Provincie Zuid Holland i.s.m. UPCM de nationale Helpathon. Een mooie kans voor alle partijen uit de keten om gezamenlijk de circulaire transitieagenda voor zon PV in gang te zetten.

 

Want alleen samen komen we tot een circulaire zonnepaneelketen!

Grondstofrisico's in kaart gebracht voor negen cruciale technologieën

Batterijen, brandstofcellen, windturbines, tractiemotoren, zonnepanelen, robots, drones, 3d printen, ICT; zonder kritieke materialen werken deze technologieën niet. Het rapport 'Critical Raw Materials for Strategic Technologies and Sectors in the EU' analyseert leveringsrisico's en geeft aanbevelingen.   Kritieke…

Hoogleraar Arnold Tukker: "Mijn vraag is hoe je een circulaire, mensgerichte economie realiseert."

"Moeten we in Europa flatgebouwen refurbishen of platgooien? Daar kan je aan rekenen om te kijken welke circulaire strategieën het beste werken. Dit zie ik helaas weinig terug op dit moment. Terwijl je voor alle vijf de…