Project

Wegwijzer Circulaire Maakindustrie

Sector: Maakindustrie, ICT, machinebouw, elektromotoren

Partners: TNO, De Haagse Hogeschool, UPCM, SMITZH, Provincie Zuid-Holland,

Locatie: Zuid-Holland (en Nederland)

Wegwijzer Circulaire Maakindustrie

Binnen het Circulaire Economie Smart Industry (CESI) project  in Zuid-Holland is een digitale toolkit ontwikkeld door TNO en de Haagse Hogeschool: de Wegwijzer Circulaire Maakindustrie. Met deze toolkit wordt de kennis vanuit het CESI-project op een laagdrempelige manier vertaald naar ondernemers in de maakindustrie. De toolkit geeft aan welke kansen (handelingsperspectief) er is voor het bedrijf. Met de digitale toolkit verwachten we meer bedrijven uit de maakindustrie op een laagdrempelige manier te betrekken bij de transitie naar een circulaire economie.

 

De Wegwijzer Circulaire Maakindustrie staat vol met voorbeelden van bedrijven in de Maakindustrie die al kleine of grote stappen hebben genomen richting circulariteit. Deze voorbeelden, verzameld door studenten van de Haagse Hogeschool, dienen ter inspiratie voor ondernemers die meer willen weten over circulariteit. Met deze wegwijzer laten we zien dat er veel verschillende manieren zijn om circulair te ondernemen en willen we je informeren en enthousiasmeren over de verschillende mogelijkheden. In de database kan je zoeken op basis van enkele criteria, of gewoon alle cases doorbladeren. Je kunt in de wegwijzer zoeken naar cases op basis van redenen waarom je aan circulariteit kan doen of manieren waarop je aan circulariteit kan doen.

 

De eerste versie van de Wegwijzer is begin 2021 opgeleverd. In december 2021 is de Wegwijzer geïntegreerd in de website Circulaire Maakindustrie. In 2023 is een nieuwe, uitgebreide versie van de Wegwijzer opgeleverd.

 

Ga naar de Wegwijzer Circulaire Maakindustrie.