Project

Markttransformatiescan productgroepen maakindustrie

Sector: Maakindustrie, High Tech Equipment, Klimaatinstallaties, Circulaire Windparken, Circulaire Zonneparken. Batterijen

Partners: NewForesight, Nyenrode Business Universiteit, Universiteit Utrecht, UPCM

Locatie: Nederland

Markttransformatiescan productgroepen maakindustrie

Hoe versnellen we de transitie naar een circulaire maakindustrie? Veel markten zijn in transitie met veel dezelfde complexe uitdagingen. De oplossingen voor die uitdagingen gaan door dezelfde fasen en elke fase vraagt om andere interventies van verschillende stakeholders. Met behulp van het markttransformatiemodel van NewForesight is een marktscan gemaakt van de vijf prioritaire productgroepen van het UPCM. Wat is de huidige marktstructuur, welke R-strategie├źn worden het meest toegepast en in welke fase zitten de circulaire oplossingen?

 

De analyse is besproken en getoetst tijdens een sessie met groepen diverse stakeholders op 28 maart 2022. Bekijk het resultaat hier: Opbrengsten marktscan en introductie markttransformatiemodel.

 

Meer weten over het markttransformatiemodel? Lees: ARTIKEL P+ FRAMEWORK MARKTTRANSFORMATIE

 

Masterstudent Thomas Uil paste het model toe bij analyse van circulair aanbesteden in de bouwsector. Lees hier zijn (Engelstalige) artikel Inkoop als hefboom bij verduurzaming bouwsector.