Rozemarijn van Rhenen, Miele Nederland: “We zijn heel benieuwd hoe de consument onze refurbished apparaten en onderdelen omarmt.”

Vorig jaar reviseerde Miele 300 apparaten en oogstte de grondstoffen en materialen van 2500 apparaten in een kleinschalige pilot. “We hebben in deze pilot niet alleen 130 ton afval voorkomen, maar ook 260 ton CO2 uitstoot bespaard. Bij opschaling, ook naar andere productgroepen en landen, stijgen die besparingscijfers snel.”

 

Miele gaat de komende periode inzetten op meer zichtbaarheid van de beschikbaarheid van refurbished apparaten en uitbreiding van de oogst van onderdelen voor de losse verkoop en reparaties. “Sinds deze zomer zijn 6 producten via onze eigen servicetechnici beschikbaar. We zijn heel benieuwd of de klant deze mogelijkheid in overweging neemt.”

 

We interviewden Rozemarijn van Rhenen, projectmanager sustainability bij de Nederlandse tak van Miele over de circulaire stappen die het bedrijf zet, de kansen én de uitdagingen die ze zien.

 

Lees hier het volledige artikel!

Rozemarijn van Rhenen, Miele Nederland: “We zijn heel benieuwd hoe de consument onze refurbished apparaten en onderdelen omarmt.”

Vorig jaar reviseerde Miele 300 apparaten en oogstte de grondstoffen en materialen van 2500 apparaten in een kleinschalige pilot. "We hebben in deze pilot niet alleen 130 ton afval voorkomen, maar ook 260 ton CO2 uitstoot bespaard. Bij…

Menko Eisma, algemeen directeur TRIUMPF Nederland: “Op het moment dat we begonnen met het opknappen van oude machines, ontstond daarmee een interessant businessmodel”

TRUMPF Nederland BV, onderdeel van het Duitse familiebedrijf TRUMPF met ruim 70 dochterondernemingen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië, kent verschillende divisies: lasersnijmachines, laserbronnen, waartoe ook 3D-lasers behoren, EUV (extreem ultraviolet licht) voor de productie van…