Peter van den Bosch, 3D Makers Zone : “Er kan tegenwoordig ontzettend veel met 3D printing”

“Kom maar even langs”, zei Peter van den Bosch bij het inplannen van een interview met Circulaire Maakindustrie. “Je moet eigenlijk echt zien wat we doen, anders laat het zich moeilijk uitleggen.” Hij had gelijk. De 3D Makers Zone in Haarlem moet je met eigen ogen zien, om een indruk te krijgen van de mogelijkheden van 3D printing. Van een modulair huis tot een oranje relaxstoel voor Máxima; van een stenen arm voor een beschadigd standbeeld, tot kunststof machineonderdelen en betonnen rioolputten.

 

Benieuwd naar de circulaire stappen van de 3D Makers Zone? Lees hier het interview!

Menko Eisma, algemeen directeur TRIUMPF Nederland: “Op het moment dat we begonnen met het opknappen van oude machines, ontstond daarmee een interessant businessmodel”

TRUMPF Nederland BV, onderdeel van het Duitse familiebedrijf TRUMPF met ruim 70 dochterondernemingen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië, kent verschillende divisies: lasersnijmachines, laserbronnen, waartoe ook 3D-lasers behoren, EUV (extreem ultraviolet licht) voor de productie van…

Martijn van Leerdam, Alklima en Thomas Wellink, RVO: “Materiaalschaarste maakt circulair installeren steeds noodzakelijker”

Op VSK, de vakbeurs voor de totale E+W installatiebranche ging Wietse Walinga, directeur van Duurzaam Gebouwd, in gesprek met Thomas Wellink, senior-adviseur duurzaamheid en innovatief bouwen bij RVO en Martijn van Leerdam, adviseur bij Alklima, over de…