Ontmoet ons in de Week van de Circulaire Economie!

In de Week van de Circulaire Economie (1-6 februari 2021) is het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie elke werkdag actief.

 

Op maandag 1 februari geven we tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie een Masterclass (tussen 11:00 en 12:00) over de highlights van het programma en de plannen voor komend jaar. Update: Ga naar de terugblik op de Masterclass.

 

De vier dagen erna gaan we elke morgen tussen 9:00 en 10:00 uur dieper in op een van onze projecten. We presenteren de laatste circulaire ontwikkelingen in de sector en laten ondernemers en deskundigen aan het woord. Uiteraard zijn we ook benieuwd naar jouw vragen en waar jij komend jaar mee aan de slag wilt. Klik op de titels voor meer informatie per webinar:

 

Dinsdag 2 februari: Batterijen voor e-mobility

Woensdag 3 februariWarmte-as-a-service

Donderdag 4 februari: Circulaire kansen voor de toeleverende maakindustrie

Vrijdag 5 februariBusiness kansen voor Circular & Solar

 

We hopen je te ontmoeten! Meld je aan voor de conferentie op 1 februari  en schrijf je in voor een of meerdere webinars. Update: Ga naar de terugblik op de webinars.

Rekenmodel financiële restwaarde toont aan: hergebruik loont!

FME, Koninklijke Metaalunie en het ministerie van Economische Zaken hebben het onderzoek ‘Normering financiële waardebepaling’ laten uitvoeren. Uit 75 cases blijkt duidelijk dat hergebruik ten opzichte van recycling niet alleen meer milieuwinst oplevert maar ook financieel voordeliger is. Tot…

Kennisinstellingen zien kansen én valkuilen bij ‘reparatie'-wetgeving

De Europese Commissie wil het makkelijker maken voor consumenten om hun producten te (laten) repareren. Goed nieuws voor het milieu. Maar er moet met veel zaken rekening worden gehouden. Tien wetenschappers van de Universiteit Leiden, TU Delft,…