Ons symposium gemist? Kijk het terug!

Op donderdag 10 december vond ons jaarsymposium plaats. Bijna 200 mensen keken naar de live uitzending vanuit FME in Zoetermeer onder leiding van dagvoorzitter Mark Beumer. De uitzending (1,5 uur) is hier terug te kijken.

 

Het symposium werd geopend door Ineke Dezentjé-Hamming, voorzitter FME, en Fried Kaanen, voorzitter Koninklijke Metaalunie. In korte video’s en interviews werd teruggeblikt op vier projecten van het uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie. KPN lichtte hun aanpak voor kritische materialen in de supply chain toe. In het panel met Fried Kaanen, Geert Huizinga (FME), Egbert-Jan Sol (TNO) en Jacqueline Cramer (Universiteit Utrecht) werd gesproken over de raakvlakken met smart industry en over de mogelijkheden voor leveranciers in de maakindustrie om aan de slag te gaan met een circulaire aanpak.

 

Kijk voor de uitgebreidere terugblik op het seminar van 10 december op deze pagina.

 

Op vrijdag 11 december werden de online workshops druk bezocht, bekijk de terugblik op de pagina Workshops 11 december.

Kees Jan ’t Mannetje, ABB: “Door nieuwe milieueisen wordt beschikbaarheid van circulaire installaties steeds belangrijker”

ABB is een wereldwijde speler op het gebied van automatisering en elektrotechnische installaties. De lijst met markten die dit Zweeds-Zwitserse fusiebedrijf bedient is lang: van robotica voor de auto-industrie tot procesautomatisering van stormvloedkeringen; van aandrijftechnieken voor de…

Kritieke materialen in de maakindustrie: twee belangrijke maatregelen

In mei treedt nieuwe Europese wetgeving op het terrein van kritieke grondstoffen in werking: de Critical Raw Materials Act (CRMA). Bedrijven die in hun productie gebruik maken van kritieke grondstoffen of focussen op de winning, raffinage of recycling van strategische grondstoffen krijgen…