Ons symposium gemist? Kijk het terug!

Op donderdag 10 december vond ons jaarsymposium plaats. Bijna 200 mensen keken naar de live uitzending vanuit FME in Zoetermeer onder leiding van dagvoorzitter Mark Beumer. De uitzending (1,5 uur) is hier terug te kijken.

 

Het symposium werd geopend door Ineke Dezentjé-Hamming, voorzitter FME, en Fried Kaanen, voorzitter Koninklijke Metaalunie. In korte video’s en interviews werd teruggeblikt op vier projecten van het uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie. KPN lichtte hun aanpak voor kritische materialen in de supply chain toe. In het panel met Fried Kaanen, Geert Huizinga (FME), Egbert-Jan Sol (TNO) en Jacqueline Cramer (Universiteit Utrecht) werd gesproken over de raakvlakken met smart industry en over de mogelijkheden voor leveranciers in de maakindustrie om aan de slag te gaan met een circulaire aanpak.

 

Kijk voor de uitgebreidere terugblik op het seminar van 10 december op deze pagina.

 

Op vrijdag 11 december werden de online workshops druk bezocht, bekijk de terugblik op de pagina Workshops 11 december.

Menko Eisma, algemeen directeur TRIUMPF Nederland: “Op het moment dat we begonnen met het opknappen van oude machines, ontstond daarmee een interessant businessmodel”

TRUMPF Nederland BV, onderdeel van het Duitse familiebedrijf TRUMPF met ruim 70 dochterondernemingen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië, kent verschillende divisies: lasersnijmachines, laserbronnen, waartoe ook 3D-lasers behoren, EUV (extreem ultraviolet licht) voor de productie van…

Martijn van Leerdam, Alklima en Thomas Wellink, RVO: “Materiaalschaarste maakt circulair installeren steeds noodzakelijker”

Op VSK, de vakbeurs voor de totale E+W installatiebranche ging Wietse Walinga, directeur van Duurzaam Gebouwd, in gesprek met Thomas Wellink, senior-adviseur duurzaamheid en innovatief bouwen bij RVO en Martijn van Leerdam, adviseur bij Alklima, over de…