Nu beschikbaar: Eerste resultaten Buyer Group Duurzame Zonnepanelen

Er zijn grote verschillen in zonnepanelen met betrekking tot levensduur, carbon footprint, toxische materialen en de arbeidsomstandigheden waaronder panelen zijn geproduceerd. Voor individuele organisaties die zich bezig houden met inkoop zijn dit complexe thema’s. Op initiatief van Circulaire maakindustrie en PIANOo is er een nationale buyer group opgericht om kennis te delen en uniforme afspraken te ontwikkelen. De eerste resultaten zijn nu beschikbaar.

 

De belangrijkste resultaten van de Buyer Group Duurzame Zonnepanelen zijn de onderstaande vier publicaties. Deze zijn nuttig voor publieke- en private inkopers.

 

Deze publicaties kunnen eenvoudig worden gedownload door op de link te klikken:

 

De buyer group wordt voorgezeten door Michiel Mensink (voormalig oprichter Exasun) en Bart Jeroen Bierens, projectleider bij RVO. Met de leden van de buyer group maar ook met Holland Solar, TKI Urban Energy en verschillende externe experts zijn alle duurzaamheidsaspecten rondom zonPV verder uitgediept. De resultaten hiervan zijn gedeeld via een webinar en bijeenkomsten in het land. Komende tijd gaat de buyer group de resultaten verder delen.

 

Uitgebreidere informatie en contactgegevens zijn te vinden op de projectpagina ‘Buyer Group Duurzame Zonnepanelen‘.

Kees Jan ’t Mannetje, ABB: “Door nieuwe milieueisen wordt beschikbaarheid van circulaire installaties steeds belangrijker”

ABB is een wereldwijde speler op het gebied van automatisering en elektrotechnische installaties. De lijst met markten die dit Zweeds-Zwitserse fusiebedrijf bedient is lang: van robotica voor de auto-industrie tot procesautomatisering van stormvloedkeringen; van aandrijftechnieken voor de…

Kritieke materialen in de maakindustrie: twee belangrijke maatregelen

In mei treedt nieuwe Europese wetgeving op het terrein van kritieke grondstoffen in werking: de Critical Raw Materials Act (CRMA). Bedrijven die in hun productie gebruik maken van kritieke grondstoffen of focussen op de winning, raffinage of recycling van strategische grondstoffen krijgen…