Nieuwe publicatie over toegevoegde waarde en CO2-reductie door Circulaire Maakindustrie

Op het Jaarsymposium Circulaire Maakindustrie op donderdag 10 december is de nieuwe publicatie Feiten en Cijfers over de Circulaire transitie van de Maakindustrie gelanceerd.

 

Met de transitie naar een circulaire maakindustrie kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen en aan de duurzame groei van de Nederlandse economie. Dit biedt perspectief voor ondernemers en maatschappij, dus waard om nu de schouders eronder te zetten. 

Het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie zocht uit dat jaarlijks 3,2 miljard euro toegevoegde waarde en 2,3 miljoen ton CO2-reductie gerealiseerd kan worden met de transitie, en in welke sectoren en regio’s. Op basis van de inzichten zijn binnen vijf sectoroverstijgende clusters de volgende prioritaire projecten geformuleerd: circulaire windparken, circulaire zonnepanelen, batterijen, warmte-as-a-service en hightech equipment. De informatie hebben we samengevat in deze publicatie.

 

Bekijk de publicatie hier.

 

Meer informatie over de projecten vind je op onze pagina Projecten.

 

Lector Maaike Lycklama à Nijeholt: “Helder zicht op de risico’s helpt banken en bedrijven elkaar beter te begrijpen.”

Er is nog niet veel bekend over circulaire verdienmodellen. Die onwennigheid maakt de financiering er niet gemakkelijker op. Om die reden doen Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Saxion en NHL Stenden Hogeschool gezamenlijk toegepast wetenschappelijk onderzoek dat deze impasse…

Subsidieregeling circulaire batterijen

Voor ondernemers en onderzoeksorganisaties die samen werken aan innovaties voor batterijen en systemen in de batterijketen waarbij duurzaamheid en circulariteit centraal staan, is vanaf 16 december de subsidieregeling Circulaire Batterijen beschikbaar. Vergoedingen vanuit de subsidie van 95…