Jaarsymposium gestart, meedoen kan nog steeds!

Vanochtend om half 10 ging het jaarsymposium Circulaire Maakindustrie van start met vier workshops in de eerste ronde. In de ochtend volgen nog twee workshoprondes en vanmiddag om 14:30 start het plenaire deel van het symposium.  Meedoen kan nog steeds! Ga naar de pagina en vindt de directe link naar dit online event. Lees hieronder de samenvatting van het programma.

 

Na de opening door Fried Kaanen (voorzitter Koninklijke Metaalunie) en Theo Henrar (voorzitter FME ) geeft Stientje van Veldhoven, in haar vorige functie als  staatssecretaris verantwoordelijk voor circulaire economie, een korte keynote over de uitdagingen en urgentie van circulariteit.

 

In het rondetafelgesprek erna gaan de voorzitters van FME en Metaalunie in discussie met Focco Vijselaar (directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie, ministerie van Economische Zaken en Klimaat), Marc Hendrikse, Boegbeeld van de Topsector High Tech Systemen en Materialen en Herman van Bolhuis, ondernemer en oprichter van de Fieldlabs 3D Makers Zone en Bouwlab R&Do.

 

In het laatste deel van het programma gaat dagvoorzitter Mark Beumer in gesprek met ondernemers over circulariteit in de praktijk. Met Jasper Lipsch van Swinkels Family Brewers praat hij over inzet van het materiaalpaspoort bij de inkoop van procesinstallaties. Met Joost van der Have van A&M Recyling gaat hij in op hergebruik van e-scooter batterijen voor een nieuwe toepassing. Met Jan-Jaap van Os van Exasun bespreekt hij de inspanningen van dit bedrijf om zonnepanelen circulair te maken. Tot slot interviewt hij Paul Gosselink van de BOM over het project CESI-supply: de kansen van circulair en smart ondernemen voor toeleveranciers.

 

Ga naar de pagina en vindt de directe link naar dit online event.

CDA verwacht veel van Nationaal Programma Circulaire Economie

Als eind dit jaar staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen met het Nationaal Programma Circulaire Economie (NPCE) komt, verwacht haar CDA-partijgenoot en Tweede Kamerlid Agnes Mulder dat dit het grote plan van dit kabinet is om…

SynchUp! lanceert circulaire challenges van Philips, Vanderlande en Fokker

Innovatiekracht van mkb’ers en start-ups gezocht! Op 14 september stelde innovation & businessbooster SynchUp! drie challenges open. Uitgangspunt van SynchUp! is de vraag van een grootbedrijf naar een (circulair-)technische oplossing voor een bestaand probleem. Mkb’ers en start-ups…