Dilu Beenker, mechanical engineer bij KenzFigee: “We willen koudwatervrees voor refurbished wegnemen”

Wat kun je als leverancier en producent van kranen en offshore equipment doen aan verduurzaming en circulariteit? KenzFigee’s compacte en modulaire up-tower kranen zijn veiliger en efficiënter dan een grote mobiele kraan. Je hebt veel minder last van wind, maar het scheelt ook een enorm gesleep met materiaal. Ter vergelijking: voor een reguliere kraan moeten al gauw twintig vrachtwagens met materieel op pad; een up-tower kraan kan in één container. Hun vervolgstappen? Meer refurbished kranen in de markt brengen en een bredere doelgroep bereiken.

 

In de zoektocht naar verbeteringen, ging Beenker aan de slag met een CIRCO Track, en in samenwerking met CIRCOLLAB MRA van de Hogeschool van Amsterdam en FME, met een afstudeerder voor het uitwerken van circulaire strategieën.

 

Benieuwd naar hun verhaal? Lees hier het interview!

Marco Pastoor en Franjo Stakovic, oprichters Circospin: “Wij helpen om producten terug te krijgen”

“Wij geven circulariteit vorm op een manier die verder gaat dan het geven van mooie PowerPoints en inspirerende lezingen. Wij dóen het gewoon. "   Marco Pastoor en Franjo Stakovic werkten allebei bij een grote Scandinavische pompenproducent.…