Advies over doelen en routekaarten aangeboden aan Tweede Kamer

Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat heeft het advies van het transitieteam Circulaire Maakindustrie over de circulaire doelen voor 2030 en de actielijnen naar de Kamer gestuurd. Het adviesrapport bevat de concrete doelen binnen de transitieagenda circulaire maakindustrie en de uitwerking van acties in routekaarten om deze doelen te bereiken. De doelen en acties richten zich op de breedte van de producten uit de hoog-technologische maakindustrie en de daarin actieve toeleveranciers. Bijzondere aandacht wordt gegeven aan de samenhangende ecosystemen rond windparken, zonneparken en klimaatinstallaties.

 

Samen met de adviezen van drie andere transitieteams is dit advies één van de bouwstenen voor het Nationaal Programma Circulaire Economie (NPCE) dat de staatssecretaris in het najaar van 2022 zal uitbrengen.

 

Download het adviesdocument en de Kamerbrief hieronder. Of bekijk de documenten met de adviesdocumenten van de andere transitieteams op de pagina van de Rijksoverheid.

 

Foto: Vivianne Heijen, Beeld: Valerie Kuypers / Rijksoverheid

Document

Adviesroutekaart Transitieagenda Maakindustrie (2022)

Deze routekaart Circulaire Maakindustrie beschrijft de doelen en actielijnen naar een meer circulaire economie.

Open document

Document

Kamerbrief Stand van zaken concretisering doelen voor circulaire economie

Brief van staatssecretaris Heijnen aan Kamer met adviesroutekaarten transitieteams.

Open document

Nu beschikbaar: Eerste resultaten Buyer Group Duurzame Zonnepanelen

Er zijn grote verschillen in zonnepanelen met betrekking tot levensduur, carbon footprint, toxische materialen en de arbeidsomstandigheden waaronder panelen zijn geproduceerd. Voor individuele organisaties die zich bezig houden met inkoop zijn dit complexe thema’s. Op initiatief van…

Nieuwe ronde KIA subsidie: 2,5 miljoen voor circulaire maakindustrie en consumptiegoederen

Op 7 mei opent de nieuwe subsidieronde van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie (KIA-CE) voor de ontwikkeling van circulaire producten, diensten en processen. Er is in totaal 2,5 miljoen euro steun beschikbaar voor ontwikkelingen binnen de…