Agenda & Events

6 feb

diverse locaties Nederland en online

Week van de Circulaire Economie: Highlights Maakindustrie

In de Week van de Circulaire Economie vinden meer dan 100 events plaats vanuit 30 circulaire hubs in Nederland. Wij maakten een selectie van de interessantste bijeenkomsten, webinars en workshops voor de maakindustrie.

Dus, wil je niet alleen naar ons event Circular Supply Power op 9 februari, lees dan onze tips hieronder.

 

Maandag 6 februari

 

Nationale Conferentie Circulaire Economie, Theater de Spiegel, Zwolle
Maandag 6 februari 2023 is het zover: de vijfde jaarlijkse Nationale Conferentie Circulaire Economie! Onder de noemer ‘Ondernemen voor de Toekomst’ gaan we deze dag met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en kennis- en onderwijsinstellingen in gesprek over wat er nodig is voor een volledig circulaire economie in 2050.

 

Webinar Circulair Ondernemen, samenwerken in de keten, online 13:00uur

Wil je meer weten over circulair ondernemen en de samenwerking met collega’s, leveranciers en partners? Neem dan deel aan het Webinar Circulair Ondernemen, samenwerken in de keten op maandag 6 februari 2023, om 13.00 uur. Thuis, op je werk of onderweg krijg je van experts tips en trics voor jouw circulaire route.

 

Dinsdag 7 februari


Kennis- en netwerksessie E-waste bestaat niet, New Tech Park Apeldoorn, 9:00 -12:00 uur

Tijdens de Week van de Circulaire Economie vestigt Cleantech Regio de aandacht op diverse inspirerende projecten, ondernemers en samenwerkingsverbanden die de circulaire transitie in de regio versnellen.

 

Circulair Ondernemen in Europa – Holland Circular Hotspot, RVO Den Haag, 15:00 – 17:00 uur

Ben je circulair ondernemer en heb je internationale ambities? Kom dan naar onze bijeenkomst in de Week van de Circulaire Economie! Circulariteit is een belangrijk thema voor de Europese Unie en dat vertaalt zich in nieuwe regelgeving en interessante subsidieprogramma’s.

 

Kunststof Podium: Van consumentenafval naar grondstof, De Duurzame Kunststoffabriek Nieuwleusen 15.00 – 17.00 uur

Op weg naar een circulaire economie wordt er veel verwacht van de verwerkende industrie. Maar voordat gerecycled kunststof verwerkt kan worden, moet het eerst ingezameld worden. Rova neemt je mee in dit proces om zo samen met de hele keten te kunnen verduurzamen.

 

Ondersteuning ketensamenwerking, online 15.00 – 16.00 uur

Om de circulaire economie te bereiken moeten ook de complexe ketens ingrijpend veranderen. Het Versnellingshuis helpt de gekozen ketens en sectoren sneller te verduurzamen op weg naar de circulaire economie.

 

Meet & Match Versnellingshuis on tour, regio Nijmegen

Experts helpen je verder vanuit hun specialisme of brengen je in contact met andere relevante ondernemers of partijen zodat jij de volgende stap kunt zetten in circulair ondernemen.

 

Finale en prijsuitreiking Circulaire innovatie top 20 Overijssel 2023, regio Twente en online, ’s avonds

Circulair ondernemen is de toekomst. De continuïteit van onze maakindustrie, bouw, landbouw en vele andere sectoren staat met het realiseren van circulaire innovaties. .

 

Woensdag 8 februari 2023

 

Financiële ondersteuning bij circulair ondernemen, Circl Amsterdam, 10:00 – 11:30 uur

Ben jij een ondernemer, consultant, adviseur of intermediair en bezig met de circulaire economie? RVO neemt je mee in haar financiële ondersteuningsmogelijkheden.

 

Finale en prijsuitreiking Limburgse Circulaire Innovatie Top 20, online vanaf 12:30 uur

Limburg kent veel innovatieve organisaties en ideeën. Daarom organiseert de LWV voor de tweede keer de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20.

 

Donderdag 9 februari

 

Circulaire Hotspots: Plastics, Biobased textiel en hergebruik fietsbruggen, De Gasfabriek, Deventer, 9.00-12.00

Presentatie van circulaire oplossingen voor de 5.000 single use bierfusten van de lokale bierbrouwer, een regionaal geteelde linnen jas als conversation piece voor regionale biobased textielteelt en het ontwerp voor de nieuwe fietsbrug, gemaakt van hout van de oude brug.

 

Circular Supply Power: Circulaire kans voor toeleveranciers in de maakindustrie, MAAK Haarlem, 13:30-18:00 

Ons eigen, niet te missen, event. Zien we je daar?

 

Finale en prijsuitreiking Gelderse Circulaire Innovatie Top 20, Novio Tech Campus, Nijmegen, 15:00 – 18:00

Gelderland kent veel innovatieve, circulaire ondernemers, organisaties en ideeën. Welke innovatie mag zich Dé circulaire innovatie van Gelderland noemen in 2023?

 

Verder zoeken? Kijk dan op de website van De Week van de Circulaire Economie 2023