Agenda & Events

9 feb

MAAK Haarlem

CIRCULAR SUPPLY POWER: Circulaire kansen voor toeleveranciers in de maakindustrie

Ontwikkelt of produceert jouw bedrijf onderdelen, componenten of halffabrikaten? Heb je interesse in circulair ondernemen? Dan is deze bijeenkomst interessant voor jou!

 

Toeleveranciers in de maakindustrie kunnen veel winnen bij de transitie naar een circulaire economie, ook al ontwikkelen ze zelf geen eindproducten. De manier waarop zij dat dit doen is wel net even anders dan bij de bedrijven die de producten specificeren (OEMs).

 

Het afgelopen jaar zijn onder de vlag van het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie meerdere instrumenten ontwikkeld om toeleveranciers hierbij op weg te helpen. In deze bijeenkomst – speciaal voor toeleveranciers- staan deze instrumenten centraal: de CESI Supply Tool, UPCM Leidraad Materialenpaspoort 2.0 en de Wegwijzer Circulaire Maakindustrie.

 

De bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Circulaire Economie door het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie, FME en Koninklijke Metaalunie in samenwerking met MAAK Haarlem.

 

“Toeleveranciers kunnen hun business vergroten, toekomst zeker(der) maken en de voordelen naar zich toe halen door proactief op de circulaire transitie in te spelen.”

 

Ga naar het aanmeldformulier.

 

 

Programma

13:30 Ontmoet de ondernemers bij MAAK Haarlem: krijg een rondleiding op het inspirerende MAAK terrein en maak kennis met de innovatieve en circulaire MAAKers.

 

15:00 Plenair programma

  • Welkom door Gerard Wyfker, Beleidssecretaris Koninklijke Metaalunie namens Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie
  • 3D Makerszone: Digitale technologie en circulair opdrachtnemerschap
  • Jasper Baltus, managing director EcarACCU
  • Kevin Loomans, general manager European Building Supply
  • Korte introductie circulaire instrumenten CESI Supply Tool, Leidraad Materialenpaspoort, Wegwijzer Circulaire Maakindustrie

 

16:00 Interactieve sessies

Sessie 1:  CESI Supply Tool olv Ton Bastein (TNO), Niels van Olffen (Mr. Servitization)
TNO en Mr. Servitization ontwikkelden de digitale CESI Supply Tool in opdracht van FME, Metaalunie, Provincie Noord-Brabant en de BOM, een instrument dat (circulaire) kansen voor toeleveranciers in de maakindustrie concreet maakt. Met de CESI Supply Tool kan een toeleverancier inschatten of een gezamenlijke circulaire aanpak met een klant potentieel heeft.

Sessie 2: Demo-sessie CIRCO 

Tijdens een CIRCO Demo word je wegwijs gemaakt in de CIRCO-methodiek: hoe ziet een waardeketen eruit, waar is sprake van waardeverlies en liggen dus business-kansen? Je krijgt inzicht in de circulaire businessmodellen en ontwerpstrategieën die passen bij die kansen.

17:00 Borrel met ondernemers MAAK Haarlem

 

Klik hier om je aan te melden.

MAAK Haarlem: Centrum voor innovatieve maaktechnieken

Voor deze bijeenkomst zijn we te gast bij MAAK Haarlem. Dit centrum biedt onderdak aan bedrijven die werkzaam zijn in de innovatieve en circulaire maakindustrie. Je vindt er een mix van bedrijven die de allernieuwste digitale of circulaire maaktechnieken gebruiken, leveren of faciliteren. Binnen MAAK speelt kruisbestuiving tussen de bedrijven onderling een belangrijke rol. Daarnaast bezitten de bedrijven op MAAK specialistische kennis, een groot machinepark en leveren ze kant-en-klare eindproducten voor ondernemers in de gehele regio.