Agenda & Events

12 nov

online

Circo Track Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een noodzakelijk onderdeel van de energietransitie naar de Circulaire Economie, waarin gebruik wordt gemaakt van duurzame en hernieuwbare energiebronnen. Zonnepanelen zijn daarmee zelf nog geen circulaire producten. Recycling ervan staat nog in de kinderschoenen, omdat het aanbod klein is, en de panelen niet of nauwelijks ontworpen zijn voor upgrade of recycling. Zonnepanelen hebben geen oneindige levensduur en zullen moeten worden geschikt gemaakt voor hergebruik, upgrade, of recycling. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen, samenwerking in de keten én nieuwe business modellen.

 

Tijdens de CIRCO track gaan we aan de slag om circulaire business te ontwikkelen en word je op weg geholpen in een gefaciliteerd design proces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers.

Op 10 september  vindt een informatieve demo-sessie plaats over de CIRCO-track rondom Zonne-energie & Circulair. De 3-daagse CIRCO track om een circulaire business case verder uit te diepen of in kaart te brengen vindt plaats op 12 en 26  november 2020 em 9 december. Of bekijk de flyer.

Ben je producent, leverancier, gebruiker of op andere manier betrokken in de keten van zonnepanelen? Dan is dit de track voor jou!

 

Meer informatie en aanmelden: CIRCO