Agenda & Events

10 sep

online

Demosessie CIRCO track Zonne-energie & Circulair

Zonnepanelen zijn een noodzakelijk onderdeel van de energietransitie naar de Circulaire Economie, waarin gebruik wordt gemaakt van duurzame en hernieuwbare energiebronnen. Zonnepanelen zijn daarmee zelf nog geen circulaire producten. Recycling ervan staat nog in de kinderschoenen, omdat het aanbod klein is, en de panelen niet of nauwelijks ontworpen zijn voor upgrade of recycling. Zonnepanelen hebben geen oneindige levensduur en zullen moeten worden geschikt gemaakt voor hergebruik, upgrade, of recycling. Dit vraagt om nieuwe ontwerpen, samenwerking in de keten én nieuwe business modellen.

 

Tijdens de CIRCO track gaan we aan de slag om circulaire business te ontwikkelen en word je op weg geholpen in een gefaciliteerd design proces, met kennis, instrumenten en interactie met andere bedrijven en ontwerpers.

Op 10 september  vindt een informatieve demo-sessie over de CIRCO-track rondom Zonne-energie & Circulair. De CIRCO track zelf van 3-dagen om een circulaire business case verder uit te diepen of in kaart te brengen start op 22 oktober.

 

Het programma van de online workshop duurt van 15.00 – 16.30 uur en bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Inleiding op het thema en de noodzaak ervan door drie sprekers:
    – Provincie Zuid Holland
    – Omgevingsdienst West Holland
    – Recyclingbedrijf HVC
  2. Toelichting CIRCO Track Zonnepanelen (inhoud, programma, doelstelling)
  3. CIRCO Demo: demonstratie van de CIRCO methodiek, live aan de slag met circulariteit
  4. Wrap up & rondvraag

 

Ben je producent, leverancier, gebruiker of op andere manier betrokken in de keten van zonnepanelen? Laat je informeren in deze sessie.

 

Meer informatie en aanmelden: CIRCO