Maatregelen Circulaire Maakindustrie omtrent coronavirus

Het coronavirus en de maatregelen die het kabinet heeft genomen raken heel Nederland. Dit heeft ook gevolgen voor activiteiten van Circulaire Maakindustrie en waar nodig worden voorzorgsmaatregelen genomen.

In lijn met het overheidsbeleid vinden er bijvoorbeeld geen CIRCO Tracks fysiek plaats tot en met minimaal 6 april. Tracks en andere bijeenkomsten die al waren ingepland zullen in overleg worden verplaatst naar latere data of mogelijk digitaal worden aangeboden. Betrokkenen zullen hier individueel over worden bericht.

 

Ondertussen blijven we online actief en gaan we door met het aanvullen en actualiseren van ons aanbod op www.circulairemaakindustrie.nl. Hierbij vast enkele tips:

 

Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie!

We wensen iedereen veel sterkte en succes de komende tijd.

Kritieke materialen in de maakindustrie: twee belangrijke maatregelen

In mei treedt nieuwe Europese wetgeving op het terrein van kritieke grondstoffen in werking: de Critical Raw Materials Act (CRMA). Bedrijven die in hun productie gebruik maken van kritieke grondstoffen of focussen op de winning, raffinage of recycling van strategische grondstoffen krijgen…

Nu beschikbaar: Eerste resultaten Buyer Group Duurzame Zonnepanelen

Er zijn grote verschillen in zonnepanelen met betrekking tot levensduur, carbon footprint, toxische materialen en de arbeidsomstandigheden waaronder panelen zijn geproduceerd. Voor individuele organisaties die zich bezig houden met inkoop zijn dit complexe thema’s. Op initiatief van…