Wint jouw bedrijf de Circular Award? – Inschrijven nog mogelijk tot en met 10 januari

Veel bedrijven, gemeentes, waterschappen, provincies, onderwijsinstellingen en vele andere organisaties zijn bezig met de transitie naar de circulaire economie. Is in jouw organisatie dit jaar een prachtig circulair project ontstaan? Maak kans op een Circular Award! Inschrijven kan tot en met 10 januari 2020.

 

In een circulaire economie worden grondstoffen en materialen zo lang en goed mogelijk gebruikt. Bedrijven, (semi-)publieke organisaties en burgerinitiatieven spelen een cruciale rol bij het realiseren van deze nieuwe economie.

 

Bedrijven bezitten de innovatiekracht en ondernemingszin om de oplossingen van morgen te ontwikkelen. Publieke organisaties zijn essentieel, omdat kringlopen vaak op lokaal of regionaal niveau zullen moeten worden gesloten. Burgerinitiatieven mobiliseren de energie van onderop.

 

Voorbeelden op het schild

We willen elkaar inspireren met mooie voorbeelden. We willen circulaire koplopers op het schild hijsen. Daarom organiseren het Versnellingshuis Nederland Circulair! en het Rijksbrede Programma Circulaire Economie in 2020 voor de derde maal de Circular Awards.

 

Tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie op 3 februari 2020 worden twee hoofdprijzen uitgereikt: een voor ondernemingen (Circular Award Business) en een voor publieke partijen (Circular Award Public). Dit jaar vestigen we ook de aandacht op circulaire burgerinitiatieven die kans maken op een Eervolle Vermelding.

Voor de Circular Award Business komen zowel projecten, producten, diensten als gehele organisaties in aanmerking. Als jouw bedrijf circulaire impact maakt, dan komt het in aanmerking!

 

Inschrijving

Inschrijven is eenvoudig en kan via de website van de Circular Awards. Daar is ook meer informatie te vinden over de criteria en procedure.

Wint jouw organisatie of initiatief dit jaar een Circular Award?

 

Rozemarijn van Rhenen, Miele Nederland: “We zijn heel benieuwd hoe de consument onze refurbished apparaten en onderdelen omarmt.”

Vorig jaar reviseerde Miele 300 apparaten en oogstte de grondstoffen en materialen van 2500 apparaten in een kleinschalige pilot. "We hebben in deze pilot niet alleen 130 ton afval voorkomen, maar ook 260 ton CO2 uitstoot bespaard. Bij…

Menko Eisma, algemeen directeur TRIUMPF Nederland: “Op het moment dat we begonnen met het opknappen van oude machines, ontstond daarmee een interessant businessmodel”

TRUMPF Nederland BV, onderdeel van het Duitse familiebedrijf TRUMPF met ruim 70 dochterondernemingen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië, kent verschillende divisies: lasersnijmachines, laserbronnen, waartoe ook 3D-lasers behoren, EUV (extreem ultraviolet licht) voor de productie van…