Win een circulaire prijs! Aanmelding Circular Awards 2024 en Circulaire Innovatie Top 20 geopend

Zet je eigen onderneming of jouw favoriete circulaire organisatie, persoon of project in het zonnetje en nomineer ze voor een circulaire prijs! De aanmelding voor de nationale Circular Awards is net geopend. In vijf provincies kunnen pioniers, bedrijven en instellingen zich opgeven voor de Circulaire Innovatie Top 20.

 

Circular Awards 2024

Of het nu gaat om jouw eigen bedrijf of een inspirerend initiatief dat je kent, nomineer ze voor de Circular Awards! In drie verschillende categorieën – Business, Public en Circular Chain – heb jij de mogelijkheid om te laten zien waarom jouw genomineerde een Award verdient. Met deze awards worden de voorlopers op circulair gebied in Nederland geëerd en aangemoedigd.

De Circular Awards worden uitgereikt tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie op 14 maart, waar de staatssecretaris de prijzen zal overhandigen. De conferentie is onderdeel van de Week van de Circulaire Economie, georganiseerd door het Versnellingshuis en mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 

Inschrijven kan tot 25 januari 2024. Meer informatie over de Circular Awards via deze link.

 

Circulaire Innovatie Top 20

De Circulaire Innovatie Top 20 is de circulaire challenge van Nederland voor pioniers, bedrijven en instellingen die met spraakmakende innovaties de Nederlandse economie stap voor stap circulair maken. De highlights voor 2024:

 

Op de foto: Met de innovatie Refurb Battery won Refurb Battery Productions uit Rijsbergen op maandag 6 februari 2023 de juryprijs voor dé Brabantse Circulaire Innovatie van 2023. De publieksprijs ging naar Knaapen Groep met hun innovatie Dak Roef.

Nu beschikbaar: Eerste resultaten Buyer Group Duurzame Zonnepanelen

Er zijn grote verschillen in zonnepanelen met betrekking tot levensduur, carbon footprint, toxische materialen en de arbeidsomstandigheden waaronder panelen zijn geproduceerd. Voor individuele organisaties die zich bezig houden met inkoop zijn dit complexe thema’s. Op initiatief van…

Nieuwe ronde KIA subsidie: 2,5 miljoen voor circulaire maakindustrie en consumptiegoederen

Op 7 mei opent de nieuwe subsidieronde van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie (KIA-CE) voor de ontwikkeling van circulaire producten, diensten en processen. Er is in totaal 2,5 miljoen euro steun beschikbaar voor ontwikkelingen binnen de…