SynchUp! lanceert circulaire challenges van Philips, Vanderlande en Fokker

Innovatiekracht van mkb’ers en start-ups gezocht! Op 14 september stelde innovation & businessbooster SynchUp! drie challenges open. Uitgangspunt van SynchUp! is de vraag van een grootbedrijf naar een (circulair-)technische oplossing voor een bestaand probleem. Mkb’ers en start-ups kunnen hun idee of oplossing indienen en een innovatiecontract verdienen; de sleutel tot concrete samenwerking met het grootbedrijf en een uitgebreid systeem aan financiering en ondersteuning. Voor de ontwikkeling van een pilot is een voucher van € 10.000 beschikbaar.

 

Uitdagende challenges van grote namen
De grootbedrijven met een challenge zijn alle drie klinkende namen: Philips, Vanderlande en Fokker.

 

Philips zoekt een slimme oplossing om vloeibaar helium uit MRI-scanners ter plaatse te zuiveren en vervolgens te hergebruiken. Vanderlande wil oude transportbanden op een nuttige manier verwaarden en Fokker hoopt via SynchUp! een partner te vinden die hen kan helpen in hun logistieke uitdaging rond vliegtuigstoelen. Drie uitdagende vraagstukken waarvoor de innovatiekracht van mkb’ers en start-ups van harte welkom is.

 

In SynchUp! worden die partijen overigens niet alleen maar samengebracht. Door intensieve begeleiding en het toepassen van bewezen methodieken, maakt SynchUp! de slagingskansen zo groot mogelijk.

 

Bekijk de video’s met de challenges onder dit bericht

 

Resultaten
SynchUp! is afgeleid van het succesvolle BioVoice project. Sinds 2019 stelde BioVoice challenges open, alle rond biobased/circulaire innovatievraagstukken. Het mooie resultaat tot nu toe: 54 concrete samenwerkingstrajecten tussen grootbedrijven en mkb’ers/start-ups. Die partners zijn nu samen aan de slag, sommige nog naar pilotschaal, andere al richting verdere opschaling.

 

Deadline 3 november 17:00 uur
De openstellingsperiode van de drie challenges eindigt op 3 november, 17:00u. Voor die tijd kunnen geïnteresseerde mkb’ers en start-ups, maar ook zzp’ers en wetenschappers alle benodigde informatie vinden en hun pitch indienen op de SynchUp! website.

 

Partijen achter SynchUp!
SynchUp! is een initiatief van REWIN West-Brabant. REWIN werkt voor deze challenges samen met Aviolanda, BOM, Havenbedrijf Moerdijk, Gemeente Breda, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, PNO Consultants, Provincie Noord-Brabant en Regio West-Brabant. Doel van de samenwerkende partners: mkb’ers en start-ups serieuze innovatie- en businesskansen bieden, en nieuwe kennis en/of techniek in een stroomversnelling brengen en verwaarden. Voor een sterkere circulaire economie en tech-sector in de betrokken regio’s.

Challenge Fokker: Vliegtuigstoelen verwijderen, opslaan en terugplaatsen

Meer informatie over deze challenge

Challenge Philips: Vloeibaar helium zuiveren en hergebruiken

Meer informatie over deze challenge

Vanderlande: Transportbanden een tweede leven geven

Meer informatie over deze challenge

Vervolgfase Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie: nieuwe financiering en activiteiten

Op 12 maart jl. tijdens de Week van de Circulaire Economie, werden de nieuwe plannen voor het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie (UPCM) 2024-2025 gepresenteerd tijdens de bijeenkomst ‘Samen aan de slag voor een Circulaire Maakindustrie’. De komende twee…

Niels Lekkerkerker, Lekkerkerker Dairy & Food Equipment: “Mensen zijn verbaasd over de kwaliteit van gereviseerde machines”

Voor veel bedrijven komt de laatste jaren meer focus te liggen op repareren, recyclen en verantwoord omgaan met grondstoffen. Bij Lekkerkerker Dairy & Food Equipment was circulariteit al vóór de oprichting een uitgangspunt. “Eerst vanuit de eigen…