Provincie Zuid-Holland zoekt slimme oplossingen voor minder plastic afval

Heb jij een idee om een circulaire plasticindustrie te realiseren?  Doe dan mee aan een van de P>ACT challengesvan de provincie Zuid-Holland. Een innovatieve oplossing maakt kans op 50.000 euro om het daadwerkelijk te ontwikkelen.

 

In 2050 wil de provincie Zuid-Holland 100% circulair zijn. Kijk hier hoe zij dit doen. Een van de speerpunten daarbij is de aanpak van plastic. Plastics komen voor in veel producten. Toch wordt er nog weinig nagedacht over hoe we het gebruik van plastics circulair kunnen maken, door gebruik te voorkomen, hergebruik te stimuleren en ook op een juiste manier te recyclen. Het grootste deel van het plastic wordt verbrand en een klein deel belandt in het milieu. Hier wil de provincie vanaf, zodat ze zuinig omgaan met grondstoffen én zorgen voor zo min mogelijk milieuvervuiling. Heb jij een idee om hen daarbij te helpen?  Lees hieronder meer over de P>ACT challenge voor circulaire plastics.

 

Challenge: Oplossingen voor een circulaire plasticindustrie
De provincie gaat voor een 100% circulaire kunststofketen in 2050. Om dit te behalen zijn er slimme innovaties nodig. Vanuit technisch, filosofisch, praktisch en theoretisch oogpunt: de challenge staat open voor ideeën vanuit alle fronten. Of het nou gaat om een digitale toepassing voor het organiseren van de plasticindustrie, een technische oplossing voor het grootschalig recyclen van plastics of een vernieuwend circulair businessmodel.

Lees hier alles over de voorwaarden.

 

Meer informatie?
Voor meer info, vragen en inschrijving ga je naar: www.pzh.nl/pact. Bedrijven kunnen zich vanaf maandag 5 juli 2021 inschrijven. Op maandag 13 september 2021 wordt de inschrijving gesloten.

Kritieke materialen in de maakindustrie: twee belangrijke maatregelen

In mei treedt nieuwe Europese wetgeving op het terrein van kritieke grondstoffen in werking: de Critical Raw Materials Act (CRMA). Bedrijven die in hun productie gebruik maken van kritieke grondstoffen of focussen op de winning, raffinage of recycling van strategische grondstoffen krijgen…

Nu beschikbaar: Eerste resultaten Buyer Group Duurzame Zonnepanelen

Er zijn grote verschillen in zonnepanelen met betrekking tot levensduur, carbon footprint, toxische materialen en de arbeidsomstandigheden waaronder panelen zijn geproduceerd. Voor individuele organisaties die zich bezig houden met inkoop zijn dit complexe thema’s. Op initiatief van…