Nieuwe gratis online-cursus Design for Recycling of Electronics

Veel elektronische producten zijn een zegening voor wie ermee werkt. Maar ze kunnen ook uitmonden in een enorm afval- en milieuprobleem.  Om dat te voorkomen en te verminderen onderzocht Rijkswaterstaat de behoeften van het bedrijfsleven in deze sector om circulariteit te bevorderen. Een van de resultaten is de online-cursus Design for Recycling of Electronics in a Circular Economy. Deze Engelstalige cursus, ontwikkeld door de TU Delft en Partners for Innovation, is gratis toegankelijk vanaf 10 november 2021.

 

De cursus ondersteunt ontwerpers, ingenieurs en besluitvormers in de elektrische en elektronische apparatuur (EEA)-industrie bij het maken van de overgang naar een circulaire economie door zowel Design for Recycling als Design met Recycled plastics te onderzoeken. Ongeacht je ontwerpervaring of  bekendheid met de circulaire economie helpt deze cursus hom je kennis bij te spijkeren of bij te werken en het productontwerp en de materiaalkeuze te verbeteren. Je leert hoe de recyclebaarheid van EEE-producten kan worden geoptimaliseerd door een goed ontwerp en hoe je gerecycled plastic kunt gebruiken in bestaande of nieuwe producten met behulp van nieuwe methoden. De cursus onderzoekt inspirerende voorbeelden en geeft inzicht in huidige en toekomstige recyclingtechnologieën, wetgeving en bedrijfsmodellen. De cursus bevat daarnaast bijdragen van branche-experts uit de hele elektronica toeleveringsketen.

 

Inmiddels zijn er al 400 deelnemers. Dus ben je actief in de EEA-industrie en wil je klaar zijn voor de circulaire economie? Neem dan deel aan de cursus.

 

Meer informatie: Rijkswaterstaat Afval Circulair

Kritieke materialen in de maakindustrie: twee belangrijke maatregelen

In mei treedt nieuwe Europese wetgeving op het terrein van kritieke grondstoffen in werking: de Critical Raw Materials Act (CRMA). Bedrijven die in hun productie gebruik maken van kritieke grondstoffen of focussen op de winning, raffinage of recycling van strategische grondstoffen krijgen…

Nu beschikbaar: Eerste resultaten Buyer Group Duurzame Zonnepanelen

Er zijn grote verschillen in zonnepanelen met betrekking tot levensduur, carbon footprint, toxische materialen en de arbeidsomstandigheden waaronder panelen zijn geproduceerd. Voor individuele organisaties die zich bezig houden met inkoop zijn dit complexe thema’s. Op initiatief van…