Nieuwe gratis online-cursus Design for Recycling of Electronics

Veel elektronische producten zijn een zegening voor wie ermee werkt. Maar ze kunnen ook uitmonden in een enorm afval- en milieuprobleem.  Om dat te voorkomen en te verminderen onderzocht Rijkswaterstaat de behoeften van het bedrijfsleven in deze sector om circulariteit te bevorderen. Een van de resultaten is de online-cursus Design for Recycling of Electronics in a Circular Economy. Deze Engelstalige cursus, ontwikkeld door de TU Delft en Partners for Innovation, is gratis toegankelijk vanaf 10 november 2021.

 

De cursus ondersteunt ontwerpers, ingenieurs en besluitvormers in de elektrische en elektronische apparatuur (EEA)-industrie bij het maken van de overgang naar een circulaire economie door zowel Design for Recycling als Design met Recycled plastics te onderzoeken. Ongeacht je ontwerpervaring of  bekendheid met de circulaire economie helpt deze cursus hom je kennis bij te spijkeren of bij te werken en het productontwerp en de materiaalkeuze te verbeteren. Je leert hoe de recyclebaarheid van EEE-producten kan worden geoptimaliseerd door een goed ontwerp en hoe je gerecycled plastic kunt gebruiken in bestaande of nieuwe producten met behulp van nieuwe methoden. De cursus onderzoekt inspirerende voorbeelden en geeft inzicht in huidige en toekomstige recyclingtechnologieën, wetgeving en bedrijfsmodellen. De cursus bevat daarnaast bijdragen van branche-experts uit de hele elektronica toeleveringsketen.

 

Inmiddels zijn er al 400 deelnemers. Dus ben je actief in de EEA-industrie en wil je klaar zijn voor de circulaire economie? Neem dan deel aan de cursus.

 

Meer informatie: Rijkswaterstaat Afval Circulair

Rekenmodel financiële restwaarde toont aan: hergebruik loont!

FME, Koninklijke Metaalunie en het ministerie van Economische Zaken hebben het onderzoek ‘Normering financiële waardebepaling’ laten uitvoeren. Uit 75 cases blijkt duidelijk dat hergebruik ten opzichte van recycling niet alleen meer milieuwinst oplevert maar ook financieel voordeliger is. Tot…

Kennisinstellingen zien kansen én valkuilen bij ‘reparatie'-wetgeving

De Europese Commissie wil het makkelijker maken voor consumenten om hun producten te (laten) repareren. Goed nieuws voor het milieu. Maar er moet met veel zaken rekening worden gehouden. Tien wetenschappers van de Universiteit Leiden, TU Delft,…