Niels van Olffen en Ton Bastein, ontwikkelaars CESI Supply Tool: “Circulair ondernemen begint en eindigt met het kunnen toevoegen van waarde.”

Wanneer je als toeleverancier in de maakindustrie stappen wilt zetten op het gebied van circulariteit, hoe ga je dan het gesprek aan met je klant? En wel op zo’n manier dat het ook tot commercieel succes leidt? TNO onderzoeker Ton Bastein en Niels van Olffen, eigenaar van Mr. Servitization stelden een verzameling onderwerpen samen voor een geslaagde dialoog met je klant over circulariteit – Ook wel bekend als de CESI Supply Tool. Na het invullen van de vragenlijst geeft de CESI Supply Tool een indicatie in hoeverre het interessant en mogelijk kansrijk is om het gesprek met klanten in de maakindustrie aan te gaan over het onderwerp circulariteit.

 

“Circulair ondernemen begint en eindigt niet met idealisme, ook niet met geld, maar het begint en eindigt met het kunnen toevoegen van waarde” zegt Ton Bastein in het interview met Circulaire Maakindustrie. Over de tool vult Niels van Olffen aan: “Het gebruik zorgt ook voor bewustwording; de meeste toeleverende partijen zijn bezig met de waan van de dag. Het is goed om daar uit te stappen.”

 

Benieuwd geworden?

Lees hier het hele interview!

Nu beschikbaar: Eerste resultaten Buyer Group Duurzame Zonnepanelen

Er zijn grote verschillen in zonnepanelen met betrekking tot levensduur, carbon footprint, toxische materialen en de arbeidsomstandigheden waaronder panelen zijn geproduceerd. Voor individuele organisaties die zich bezig houden met inkoop zijn dit complexe thema’s. Op initiatief van…

Nieuwe ronde KIA subsidie: 2,5 miljoen voor circulaire maakindustrie en consumptiegoederen

Op 7 mei opent de nieuwe subsidieronde van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie (KIA-CE) voor de ontwikkeling van circulaire producten, diensten en processen. Er is in totaal 2,5 miljoen euro steun beschikbaar voor ontwikkelingen binnen de…