Niels van Olffen en Ton Bastein, ontwikkelaars CESI Supply Tool: “Circulair ondernemen begint en eindigt met het kunnen toevoegen van waarde.”

Wanneer je als toeleverancier in de maakindustrie stappen wilt zetten op het gebied van circulariteit, hoe ga je dan het gesprek aan met je klant? En wel op zo’n manier dat het ook tot commercieel succes leidt? TNO onderzoeker Ton Bastein en Niels van Olffen, eigenaar van Mr. Servitization stelden een verzameling onderwerpen samen voor een geslaagde dialoog met je klant over circulariteit – Ook wel bekend als de CESI Supply Tool. Na het invullen van de vragenlijst geeft de CESI Supply Tool een indicatie in hoeverre het interessant en mogelijk kansrijk is om het gesprek met klanten in de maakindustrie aan te gaan over het onderwerp circulariteit.

 

“Circulair ondernemen begint en eindigt niet met idealisme, ook niet met geld, maar het begint en eindigt met het kunnen toevoegen van waarde” zegt Ton Bastein in het interview met Circulaire Maakindustrie. Over de tool vult Niels van Olffen aan: “Het gebruik zorgt ook voor bewustwording; de meeste toeleverende partijen zijn bezig met de waan van de dag. Het is goed om daar uit te stappen.”

 

Benieuwd geworden?

Lees hier het hele interview!

Menko Eisma, algemeen directeur TRIUMPF Nederland: “Op het moment dat we begonnen met het opknappen van oude machines, ontstond daarmee een interessant businessmodel”

TRUMPF Nederland BV, onderdeel van het Duitse familiebedrijf TRUMPF met ruim 70 dochterondernemingen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië, kent verschillende divisies: lasersnijmachines, laserbronnen, waartoe ook 3D-lasers behoren, EUV (extreem ultraviolet licht) voor de productie van…

Martijn van Leerdam, Alklima en Thomas Wellink, RVO: “Materiaalschaarste maakt circulair installeren steeds noodzakelijker”

Op VSK, de vakbeurs voor de totale E+W installatiebranche ging Wietse Walinga, directeur van Duurzaam Gebouwd, in gesprek met Thomas Wellink, senior-adviseur duurzaamheid en innovatief bouwen bij RVO en Martijn van Leerdam, adviseur bij Alklima, over de…