Niels van Olffen en Ton Bastein, ontwikkelaars CESI Supply Tool: “Circulair ondernemen begint en eindigt met het kunnen toevoegen van waarde.”

Wanneer je als toeleverancier in de maakindustrie stappen wilt zetten op het gebied van circulariteit, hoe ga je dan het gesprek aan met je klant? En wel op zo’n manier dat het ook tot commercieel succes leidt? TNO onderzoeker Ton Bastein en Niels van Olffen, eigenaar van Mr. Servitization stelden een verzameling onderwerpen samen voor een geslaagde dialoog met je klant over circulariteit – Ook wel bekend als de CESI Supply Tool. Na het invullen van de vragenlijst geeft de CESI Supply Tool een indicatie in hoeverre het interessant en mogelijk kansrijk is om het gesprek met klanten in de maakindustrie aan te gaan over het onderwerp circulariteit.

 

“Circulair ondernemen begint en eindigt niet met idealisme, ook niet met geld, maar het begint en eindigt met het kunnen toevoegen van waarde” zegt Ton Bastein in het interview met Circulaire Maakindustrie. Over de tool vult Niels van Olffen aan: “Het gebruik zorgt ook voor bewustwording; de meeste toeleverende partijen zijn bezig met de waan van de dag. Het is goed om daar uit te stappen.”

 

Benieuwd geworden?

Lees hier het hele interview!

Chainable pakt materiaalverspilling in de keukenmarkt succesvol aan met circulair concept

 “Het is voor klanten heel erg interessant om te zien, ‘hoeveel krijg ik nou terug?'”   Simon Rombouts, oprichter van Chainable (rechts op de foto met links collega Jordy van Osch) gaat toegewijd de traditionele keukenmarkt te…

Eerste ketendoorbraakproject voor hergebruik staal in bouw

Voor het eerst keurde het Versnellingshuis Nederland Circulair!, een platform ondersteund door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), een ketendoorbraakproject goed. Met het project ontwikkelen ketenpartners een circulair ecosysteem voor staal in de bouw. Met als doel: meer…