Lancering publicatie 'Manufacturing: the future is circular' op 8 april

Op de InnovatieExpo 2021  op donderdag 8 april lanceren Holland Circular Hotspot en het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie (UPCM) de Engelstalige publicatie ‘Manufacturing: the future is circular’. Onder leiding van host Tom Jessen zullen Rick Veenendaal (Ahrend/Gispen), Harald Tepper (Philips) en Freek van Eijk (Holland Circular Hotspot) ingaan op de hoogtepunten van de publicatie en de belangrijkste uitdagingen om mee aan de slag te gaan.

 

De Nederlandse maakindustrie biedt volop inspirerende en grensverleggende innovaties voor een circulaire economie. In Nederland werken we samen met overheden en kennisinstellingen aan zes prioritaire innovatieprojecten om een ​​circulaire transitie van de sector te realiseren. De innovaties verdienen een internationaal podium om kennis wereldwijd over te dragen en te inspireren, maar ook om complementaire kennis en netwerk te vinden. Internationale samenwerking is cruciaal om de circulaire transitie te realiseren en te versnellen.

Download de publicatie.

Het event vindt online plaats van 12:15u tot 12:30u.

Aanmelden en meer informatie: InnovatieExpo 2021

Vervolgfase Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie: nieuwe financiering en activiteiten

Op 12 maart jl. tijdens de Week van de Circulaire Economie, werden de nieuwe plannen voor het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie (UPCM) 2024-2025 gepresenteerd tijdens de bijeenkomst ‘Samen aan de slag voor een Circulaire Maakindustrie’. De komende twee…

Niels Lekkerkerker, Lekkerkerker Dairy & Food Equipment: “Mensen zijn verbaasd over de kwaliteit van gereviseerde machines”

Voor veel bedrijven komt de laatste jaren meer focus te liggen op repareren, recyclen en verantwoord omgaan met grondstoffen. Bij Lekkerkerker Dairy & Food Equipment was circulariteit al vóór de oprichting een uitgangspunt. “Eerst vanuit de eigen…