Kijk de online workshops terug van het Jaarsymposium

Hoe ga je aan de slag met circulair ondernemen in de maakindustrie? Tijdens het tweede deel van ons symposium op vrijdag 11 december 2020 konden deelnemers in zes online workshops kennismaken met laagdrempelige tools en oplossingen.

  • Ontwerp circulaire businessmodellen – Circo
  • Bespaar kosten met remanufacturing – Marten Bootsma, Revamo
  • Resilient supply chain for Critical Raw Materials – KPN
  • Realiseer circulaire verdienmodellen – ING
  • Maak kennis met de Wegwijzer Circulaire Maakindustrie – TNO
  • Beperk grondstofrisico’s met de Grondstoffenscanner – RVO en TNO

Je vindt de presentaties en andere informatie hier terug. Klik op de titel van de workshop van jouw keuze en bekijk de beschikbare informatie. Of bekijk meteen alle beschikbare video’s onderaan de pagina.

 

Ga naar de pagina Workshops 11 december.

Kees Jan ’t Mannetje, ABB: “Door nieuwe milieueisen wordt beschikbaarheid van circulaire installaties steeds belangrijker”

ABB is een wereldwijde speler op het gebied van automatisering en elektrotechnische installaties. De lijst met markten die dit Zweeds-Zwitserse fusiebedrijf bedient is lang: van robotica voor de auto-industrie tot procesautomatisering van stormvloedkeringen; van aandrijftechnieken voor de…

Kritieke materialen in de maakindustrie: twee belangrijke maatregelen

In mei treedt nieuwe Europese wetgeving op het terrein van kritieke grondstoffen in werking: de Critical Raw Materials Act (CRMA). Bedrijven die in hun productie gebruik maken van kritieke grondstoffen of focussen op de winning, raffinage of recycling van strategische grondstoffen krijgen…