Hogeschool Rotterdam benoemt Marcel den Hollander tot lector Circulaire Maakindustrie

Het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam heeft Marcel den Hollander benoemd tot lector Circular Design & Manufacturing (Circulaire Maakindustrie) bij Kenniscentrum Duurzame HavenStad. In deze hoedanigheid gaat Den Hollander zich zowel richten op het uitbouwen en delen van de theoretische kennis over het Circulaire Economie concept en vooral ook op de praktische toepassing hiervan. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met docenten, studenten en industrie. Hij levert hiermee een bijdrage aan de ambitie van de hogeschool om onderwijs, onderzoek en het verbeteren en vernieuwen van de (regionale) beroepspraktijk intensiever met elkaar te verbinden.

 

Naast zijn lectorschap is Den Hollander werkzaam als ontwerper, onderzoeker en adviseur op het gebied van circulaire producten en businessmodellen voor bedrijven en onderzoeksinstituten in binnen- en buitenland. Eerder was hij verbonden aan de Technische Universiteit Delft en de Hogeschool van Amsterdam. Hij is co-auteur van het boek ‘Products That Last’ dat momenteel gebruikt wordt op verschillende ontwerpopleidingen in de wereld en dat de basis vormt voor het CIRCO programma van de Nederlandse overheid om het circulaire economie concept en haar kansen uit te rollen naar het Nederlandse bedrijfsleven.

 

Den Hollander is in 2018 gepromoveerd aan de Technische Universiteit Delft met een onderzoek naar, en ontwikkeling van, een nieuwe ontwerpmethodologie waarmee ontwerpers en ingenieurs samen met andere professionals uit het bedrijfsleven, zoals bijvoorbeeld marketeers, operationsmanagers of financiële experts, circulaire producten en businessmodellen kunnen ontwikkelen en toetsen. Het academische werk van Den Hollander is geworteld in 30 jaar hands-on ervaring in de commercieel industriële  ontwerppraktijk voor gerenommeerde opdrachtgevers en bij ontwerpstudio’s in binnen– en buitenland. Marcel den Hollander zegt zelf over zijn benoeming:

 

“Het is een fantastische kans om bij Hogeschool Rotterdam, één van de grootste technische opleiders van Nederland, het circulair gedachtengoed en de concrete mogelijkheden daarvan te mogen delen en in nauwe samenwerking met docenten, studenten en het werkveld verder te kunnen ontwikkelen”.

 

Meer informatie: Hogeschool Rotterdam

Nu beschikbaar: Eerste resultaten Buyer Group Duurzame Zonnepanelen

Er zijn grote verschillen in zonnepanelen met betrekking tot levensduur, carbon footprint, toxische materialen en de arbeidsomstandigheden waaronder panelen zijn geproduceerd. Voor individuele organisaties die zich bezig houden met inkoop zijn dit complexe thema’s. Op initiatief van…

Nieuwe ronde KIA subsidie: 2,5 miljoen voor circulaire maakindustrie en consumptiegoederen

Op 7 mei opent de nieuwe subsidieronde van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie (KIA-CE) voor de ontwikkeling van circulaire producten, diensten en processen. Er is in totaal 2,5 miljoen euro steun beschikbaar voor ontwikkelingen binnen de…