Hogeschool Rotterdam benoemt Marcel den Hollander tot lector Circulaire Maakindustrie

Het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam heeft Marcel den Hollander benoemd tot lector Circular Design & Manufacturing (Circulaire Maakindustrie) bij Kenniscentrum Duurzame HavenStad. In deze hoedanigheid gaat Den Hollander zich zowel richten op het uitbouwen en delen van de theoretische kennis over het Circulaire Economie concept en vooral ook op de praktische toepassing hiervan. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met docenten, studenten en industrie. Hij levert hiermee een bijdrage aan de ambitie van de hogeschool om onderwijs, onderzoek en het verbeteren en vernieuwen van de (regionale) beroepspraktijk intensiever met elkaar te verbinden.

 

Naast zijn lectorschap is Den Hollander werkzaam als ontwerper, onderzoeker en adviseur op het gebied van circulaire producten en businessmodellen voor bedrijven en onderzoeksinstituten in binnen- en buitenland. Eerder was hij verbonden aan de Technische Universiteit Delft en de Hogeschool van Amsterdam. Hij is co-auteur van het boek ‘Products That Last’ dat momenteel gebruikt wordt op verschillende ontwerpopleidingen in de wereld en dat de basis vormt voor het CIRCO programma van de Nederlandse overheid om het circulaire economie concept en haar kansen uit te rollen naar het Nederlandse bedrijfsleven.

 

Den Hollander is in 2018 gepromoveerd aan de Technische Universiteit Delft met een onderzoek naar, en ontwikkeling van, een nieuwe ontwerpmethodologie waarmee ontwerpers en ingenieurs samen met andere professionals uit het bedrijfsleven, zoals bijvoorbeeld marketeers, operationsmanagers of financiële experts, circulaire producten en businessmodellen kunnen ontwikkelen en toetsen. Het academische werk van Den Hollander is geworteld in 30 jaar hands-on ervaring in de commercieel industriële  ontwerppraktijk voor gerenommeerde opdrachtgevers en bij ontwerpstudio’s in binnen– en buitenland. Marcel den Hollander zegt zelf over zijn benoeming:

 

“Het is een fantastische kans om bij Hogeschool Rotterdam, één van de grootste technische opleiders van Nederland, het circulair gedachtengoed en de concrete mogelijkheden daarvan te mogen delen en in nauwe samenwerking met docenten, studenten en het werkveld verder te kunnen ontwikkelen”.

 

Meer informatie: Hogeschool Rotterdam

Marcel de Graaf, eigenaar HR Premium Parts: “Gereviseerde onderdelen zijn als nieuw - of beter”

“Dat je onderdelen ook in Nederland kunt laten reviseren, zit nog niet echt tussen de oren van fabrikanten, installateurs en particulieren."   HR Premium Parts verkoopt al jaren gereviseerde onderdelen van cv-ketels en ventilatiesystemen. Mede om de…

Subsidie Circulaire Ketenprojecten opent op 23 maart

Om de circulaire economie te bereiken moeten ook de complexe ketens ingrijpend veranderen. Dat vraagt om een sectorbrede benadering waarin meerdere partijen en schakels uit de keten zijn betrokken. Waarin activiteiten rondom het organiseren van ketens, samenwerking,…