FME en Koninklijke Metaalunie lanceren website om ondernemers in transitie naar circulaire ketens te ondersteunen

FME en Koninklijke Metaalunie lanceren vandaag officieel de website circulairemaakindustrie.nl. Deze website geeft een goed beeld van de kansen die de circulair ondernemen de Nederlandse bedrijven in de maakindustrie biedt. Veel ondernemers kennen de term, maar weten nog niet wat een circulaire keten hen kan opleveren en wat erbij komt kijken. De nieuwe website biedt informatie, inspiratie en handvatten voor het zetten van concrete stappen.

 

Slim samenwerken
Met de nieuwe website bieden we een platform waar ondernemers zich kunnen oriënteren op de individuele transitie en die van de keten én waar ze concrete hulp kunnen vinden. Fried Kaanen, voorzitter Koninklijke Metaalunie én uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie: “Voor onze leden is het belangrijk dat wij een platform bieden dat verder reikt dan de eigen achterban. Circulair ondernemen gaat over slim samenwerken en over de grenzen van de eigen onderneming en die van branche heen kijken.” “De circulaire economie biedt ondernemers interessante kansen, maar is ook essentieel voor een toekomst waarin we verzekerd blijven van grondstoffen”, volgens Karsten Klein, directeur FME. “We willen dat iedereen meedoet en zich bewust wordt van kans en noodzaak want de circulaire economie, die gaat er echt komen.” 

 

Stappen zetten naar een circulaire keten

Alkondor, Remade in Holland en veel meer maakbedrijven zijn al aan de slag met deze nieuwe manier van werken. Inspirerende cases over deze bedrijven zijn te vinden op de website, samen met informatie over de belangrijkste kansen, concrete stappen om aan de slag te gaan en de ondersteuning die we bieden. Zo hopen we ondernemers te laten zien dat juist nu het moment is om te innoveren, te onderscheiden en om eerste stappen te zetten om ook in de toekomst relevant te blijven.

De lancering van de website is een belangrijk onderdeel van het programma Circulaire Maakindustrie dat in samenwerking met het ministerie van EZK, RVO en andere partners wordt uitgevoerd. Het uitvoeringsprogramma staat volledig in het teken van het ondersteunen van ondernemers in de maakindustrie om stappen te zetten naar een circulaire keten. 

 

Bezoek http://www.circulairemaakindustrie.nl. 

Nieuwe ronde KIA subsidie: 2,5 miljoen voor circulaire maakindustrie en consumptiegoederen

Op 7 mei opent de nieuwe subsidieronde van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie (KIA-CE) voor de ontwikkeling van circulaire producten, diensten en processen. Er is in totaal 2,5 miljoen euro steun beschikbaar voor ontwikkelingen binnen de…

Vervolgfase Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie: nieuwe financiering en activiteiten

Op 12 maart jl. tijdens de Week van de Circulaire Economie, werden de nieuwe plannen voor het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie (UPCM) 2024-2025 gepresenteerd tijdens de bijeenkomst ‘Samen aan de slag voor een Circulaire Maakindustrie’. De komende twee…