EU Circular Economy Action Plan goedgekeurd

Vandaag heeft de Europese Commissie een nieuw actieplan voor de circulaire economie goedgekeurd – een van de belangrijkste bouwstenen van de Europese Green Deal, Europa’s nieuwe agenda voor duurzame groei.

 

Met maatregelen gedurende de gehele levenscyclus van producten beoogt het nieuwe actieplan de Europese economie geschikt te maken voor een groene toekomst, het concurrentievermogen te versterken en tegelijkertijd het milieu te beschermen en nieuwe rechten aan consumenten te geven. Voortbouwend op het werk dat sinds 2015 is gedaan, richt het nieuwe plan zich op het ontwerp en de productie van een circulaire economie, om ervoor te zorgen dat de gebruikte middelen zo lang mogelijk in de EU-economie worden bewaard. Het plan en de initiatieven daarin zullen worden ontwikkeld met de nauwe betrokkenheid van het bedrijfsleven en de gemeenschap van belanghebbenden.

 

In het plan worden meerdere key value chains genoemd waaronder elektronica/ICT, batterijen en voertuigen en plastics.

 

Meer informatie: Circular Economy Action Plan – The European Green Deal

 

Vervolgfase Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie: nieuwe financiering en activiteiten

Op 12 maart jl. tijdens de Week van de Circulaire Economie, werden de nieuwe plannen voor het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie (UPCM) 2024-2025 gepresenteerd tijdens de bijeenkomst ‘Samen aan de slag voor een Circulaire Maakindustrie’. De komende twee…

Niels Lekkerkerker, Lekkerkerker Dairy & Food Equipment: “Mensen zijn verbaasd over de kwaliteit van gereviseerde machines”

Voor veel bedrijven komt de laatste jaren meer focus te liggen op repareren, recyclen en verantwoord omgaan met grondstoffen. Bij Lekkerkerker Dairy & Food Equipment was circulariteit al vóór de oprichting een uitgangspunt. “Eerst vanuit de eigen…