Eerste ketendoorbraakproject voor hergebruik staal in bouw

Voor het eerst keurde het Versnellingshuis Nederland Circulair!, een platform ondersteund door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), een ketendoorbraakproject goed. Met het project ontwikkelen ketenpartners een circulair ecosysteem voor staal in de bouw. Met als doel: meer besparing van grondstoffen en meer milieuwinst.

 

Samen sterk als staal

Meerdere partijen in de productieketen van de Nederlandse staalbouw bundelen hun krachten om staal in de bouw verder te verduurzamen. Hun gezamenlijke visie en ambities liggen vast in het Bouwakkoord Staal. Hiervoor ontwikkelden de ketenpartners in mei 2023 een roadmap. In lijn met deze roadmap stelden zij een plan van aanpak op voor de ketenregie. Het ketendoorbraakproject valt onder de regie van het Versnellingshuis. Zij stemden het af met de Transitie Agenda Circulaire Bouweconomie.

 

Wat volgt er nu?

Als volgende stap zet RVO een opdracht voor de ketenregie in de markt. Hierbij werken de ketenpartners samen aan de juiste condities om investeringen in haalbare businesscases op te halen. En om belemmeringen weg te nemen. De opdracht is op 22 juli aangekondigd op TenderNed en heeft een looptijd van 3 jaar. Met dit soort opdrachten wil RVO de ketenpartners helpen om door te breken met hun circulaire productieketen.

 

Meer informatie: RVO

Chainable pakt materiaalverspilling in de keukenmarkt succesvol aan met circulair concept

 “Het is voor klanten heel erg interessant om te zien, ‘hoeveel krijg ik nou terug?'”   Simon Rombouts, oprichter van Chainable (rechts op de foto met links collega Jordy van Osch) gaat toegewijd de traditionele keukenmarkt te…

Eerste ketendoorbraakproject voor hergebruik staal in bouw

Voor het eerst keurde het Versnellingshuis Nederland Circulair!, een platform ondersteund door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), een ketendoorbraakproject goed. Met het project ontwikkelen ketenpartners een circulair ecosysteem voor staal in de bouw. Met als doel: meer…