Circulaire Maakindustrie aanwezig op C the Future Business Day op 6 oktober

Ben je ondernemer in de maakindustrie en wil je circulair aan de slag? Kom op vrijdag 6 oktober 2023 naar C the Future Business Day voor bedrijven!

 

Circulaire Maakindustrie is aanwezig met een stand waar je kennis maakt met het Uitvoeringsprogramma erachter, maar ook met de Wegwijzer met tools, cases en meer.

 

Daarnaast kan je een uitgebreid programma van workshops, presentaties, talkshows en inspiratieworkshops volgen in de 3D Makers Zone én kun je je ook laten inspireren door de innovatieve en circulaire MAAK Haarlem-ers in de meer dan 30 units op het terrein. En kan je terecht bij het Versnellingshuis en Het Groene Brein!

 

Meer informatie en tickets: www.cthefuture.nl

Check de promo

Rekenmodel financiële restwaarde toont aan: hergebruik loont!

FME, Koninklijke Metaalunie en het ministerie van Economische Zaken hebben het onderzoek ‘Normering financiële waardebepaling’ laten uitvoeren. Uit 75 cases blijkt duidelijk dat hergebruik ten opzichte van recycling niet alleen meer milieuwinst oplevert maar ook financieel voordeliger is. Tot…

Kennisinstellingen zien kansen én valkuilen bij ‘reparatie'-wetgeving

De Europese Commissie wil het makkelijker maken voor consumenten om hun producten te (laten) repareren. Goed nieuws voor het milieu. Maar er moet met veel zaken rekening worden gehouden. Tien wetenschappers van de Universiteit Leiden, TU Delft,…