Circulair werkbezoek

Wederzijds begrip, een oproep tot meer samenwerking en vooral leren van de praktijk. Dat waren de voornaamste ingrediënten van een ‘circulair werkbezoek’ op 5 maart, dat Esther de Kleuver, directeur Duurzame Leefomgeving & Circulaire Economie van het ministerie IenW, Saskia van den Brink, manager Topsectoren Industriebeleid ministerie EZK en andere ambtenaren brachten aan SEW Eurodrive in Rotterdam en de TU Delft voor een presentatie van Alkondor.

 

Samen met onder andere vertegenwoordigers van Metaalunie (waaronder Metaalunievoorzitter Fried Kaanen) en FME kregen de deelnemers beter inzicht in de mogelijkheden die de circulaire metaalketen bedrijven nu al biedt maar ook de hobbels die daarbij genomen moeten worden.

 

Ton Verschuren, directeur van SEW Eurodrive vertelde hoe het bedrijf  de reparatieafdeling naar een goed renderende remanufacturingdienst wist te brengen. Op de TU Delft vertelde Martijn Veerman van Alkondor hoe hun product, de circulaire gevel als nieuw businessmodel in de markt is gezet, met alle uitdagingen die dat opleverde. Professor Tillman Klein vertelde over de bijdrage vanuit zijn onderzoek aan nieuwe businessmodellen voor de bouw.

 

foto: Metaalunie

Nieuwe ronde KIA subsidie: 2,5 miljoen voor circulaire maakindustrie en consumptiegoederen

Op 7 mei opent de nieuwe subsidieronde van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie (KIA-CE) voor de ontwikkeling van circulaire producten, diensten en processen. Er is in totaal 2,5 miljoen euro steun beschikbaar voor ontwikkelingen binnen de…

Vervolgfase Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie: nieuwe financiering en activiteiten

Op 12 maart jl. tijdens de Week van de Circulaire Economie, werden de nieuwe plannen voor het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie (UPCM) 2024-2025 gepresenteerd tijdens de bijeenkomst ‘Samen aan de slag voor een Circulaire Maakindustrie’. De komende twee…