Branchemanagers FME en Metaalunie bijgepraat over laatste ontwikkelingen

Op woensdag 3 juni organiseerde Circulaire Maakindustrie een online bijeenkomst speciaal voor de branchemanagers van Metaalunie en business development managers van FME. Doel van de bijeenkomst was om deelnemers te informeren over actuele ontwikkelingen in het uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie. De ca. 50 branche- en BD managers spelen een belangrijke rol in het informeren en mobiliseren van hun achterban: maakbedrijven in een specifieke markt- of technologiesector. Ze zijn dus niet alleen een doorgeefluik voor informatie maar gaan ook actief aan de slag met en voor de leden van hun branche om knelpunten aan te pakken en innovatie te stimuleren.
We gaven het woord aan Henk Senhorst (Rijkswaterstaat) over zijn rol als opdrachtgever in hergebruik van geleiderails. Branchemanager Leo Oosterveen (Nebifa) vertelde over de verschillende circulaire trajecten die hij is gestart met zijn leden, de producenten van binnenwandsystemen. Een gezamenlijke aanpak biedt duidelijke voordelen bij kennisontwikkeling en belangenbehartiging, ook bij circulair ondernemen. Jeannette Levels en Geert Kooistra gaven inzicht in wat het uitvoeringsprogramma de afgelopen tijd heeft gedaan en welk aanbod voor ondersteuning beschikbaar is.
Meer weten? Op de pagina Branchemanagers vind je de presentaties en overige informatie die aan bod is gekomen op deze bijeenkomst. Ook kun je op deze pagina de registratie van de bijeenkomst terugkijken.
Ben je werkzaam bij een bedrijf? Neem contact op met jouw branchemanager of bekijk ons aanbod voor bedrijven.
Meer nieuws
Rekenmodel financiële restwaarde toont aan: hergebruik loont!
FME, Koninklijke Metaalunie en het ministerie van Economische Zaken hebben het onderzoek ‘Normering financiële waardebepaling’ laten uitvoeren. Uit 75 cases blijkt duidelijk dat hergebruik ten opzichte van recycling niet alleen meer milieuwinst oplevert maar ook financieel voordeliger is. Tot…
Lees meer
Kennisinstellingen zien kansen én valkuilen bij ‘reparatie'-wetgeving
De Europese Commissie wil het makkelijker maken voor consumenten om hun producten te (laten) repareren. Goed nieuws voor het milieu. Maar er moet met veel zaken rekening worden gehouden. Tien wetenschappers van de Universiteit Leiden, TU Delft,…