Branchemanagers FME en Metaalunie bijgepraat over laatste ontwikkelingen

Op woensdag 3 juni organiseerde Circulaire Maakindustrie een online bijeenkomst speciaal voor de branchemanagers van Metaalunie en business development managers van FME.  Doel van de bijeenkomst was om  deelnemers te informeren over actuele ontwikkelingen in het uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie. De ca. 50 branche- en BD managers spelen een belangrijke rol in het informeren en mobiliseren van hun achterban: maakbedrijven in een specifieke markt- of technologiesector. Ze zijn dus niet alleen een doorgeefluik voor informatie maar gaan ook actief aan de slag met en voor de leden van hun branche om knelpunten aan te pakken en innovatie te stimuleren.

We gaven het woord aan Henk Senhorst (Rijkswaterstaat) over zijn rol als opdrachtgever in hergebruik van geleiderails. Branchemanager Leo Oosterveen (Nebifa) vertelde over de verschillende  circulaire trajecten die hij is gestart met zijn leden, de producenten van binnenwandsystemen. Een gezamenlijke aanpak biedt duidelijke voordelen bij kennisontwikkeling en belangenbehartiging, ook bij circulair ondernemen. Jeannette Levels en Geert Kooistra gaven inzicht in wat het uitvoeringsprogramma de afgelopen tijd heeft gedaan en welk aanbod voor ondersteuning beschikbaar is.

 

Meer weten? Op de pagina Branchemanagers vind je de presentaties en overige informatie die aan bod is gekomen op deze bijeenkomst. Ook kun je op deze pagina de registratie van de bijeenkomst terugkijken.

 

Ben je werkzaam bij een bedrijf? Neem contact op met jouw branchemanager of bekijk ons aanbod voor bedrijven.

 

Nu beschikbaar: Eerste resultaten Buyer Group Duurzame Zonnepanelen

Er zijn grote verschillen in zonnepanelen met betrekking tot levensduur, carbon footprint, toxische materialen en de arbeidsomstandigheden waaronder panelen zijn geproduceerd. Voor individuele organisaties die zich bezig houden met inkoop zijn dit complexe thema’s. Op initiatief van…

Nieuwe ronde KIA subsidie: 2,5 miljoen voor circulaire maakindustrie en consumptiegoederen

Op 7 mei opent de nieuwe subsidieronde van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie (KIA-CE) voor de ontwikkeling van circulaire producten, diensten en processen. Er is in totaal 2,5 miljoen euro steun beschikbaar voor ontwikkelingen binnen de…