Bijeenkomst Branchemanagers 12 oktober 2021

Op 21 oktober 2021 vond de vijfde bijeenkomst over het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie plaats, speciaal voor branchemanagers van Koninklijke Metaalunie, business development managers van FME en andere intermediairs werkzaam bij brancheorganisaties in de maakindustrie. Op deze pagina zijn de presentaties van de bijeenkomst terug te vinden. Klik op de titels om de presentaties te openen. Onderaan de pagina is de videoregistratie van de online bijeenkomst terug te vinden.

 

Programma & presentaties

Als Business Developer Circular Economy & Sustainability richt Björn Aarts zich op de transitie naar een circulaire en duurzame economie. Hierbij ondersteunt hij klanten en collega’s met de inzet van zijn expertise, netwerk en het bieden van financieringsoplossingen. Het belang van de circulaire economie neemt in sterke mate toe door ontwikkelingen zoals het klimaatakkoord, EU wet -en regelgeving, tekort aan grondstoffen en veranderende klantwensen. Daarmee is het zowel voor klant als bank een strategisch onderwerp en is circulair en duurzaam ondernemen integraal onderdeel van de gesprekken tussen Rabobank en hun klanten.

Meer informatie: Rabobank Circulair Ondernemen Desk

 

Arthur ten Wolde is directeur en expert circulaire economie bij Ecopreneur.eu, de in Brussel gevestigde Europese federatie van duurzame bedrijven. Vanuit deze functie voert hij een Europese lobby voor duurzaam overheidsbeleid. Arthur is onder meer lid van de European Circular Economy Stakeholder Platform (ECESP) coördinatiegroep en het Europese Ecodesign and Energy Labelling Consultation Forum (EELCF). Daarnaast is hij sinds 2019 werkzaam als CIRCO-trainer.

Meer informatie: Ecopreneur.eu paper: Why Sustainable SMEs hold the Key to the Circular Economy

 

  •  Nieuws vanuit de branches: stand van zaken nieuwe en lopende circulaire projecten met bijdragen van Hans van der Steen (HDN), Egbert Stremmelaar (Vereniging ION) en Bert Nagtegaal (FEDET)
  • Afsluiting: vooruitblik jaarsymposium en volgende bijeenkomst, vernieuwde website

Registratie bijeenkomst

De totale video duurt ruim 1,5 uur. Je kunt ook meteen naar de presentatie van jouw keuze, zie de starttijden van elke spreker hieronder:

00:03:00 Matthéüs van de Pol, UPCM/EZK

00:10:40 Björn Aarts, Rabobank

00:44:18 Arthur ten Wolde, Ecopreneur.eu

01:19:12 Hans van der Steen, HDN

01:25:15 Egbert Stremmelaar, Vereniging ION

01:28:43 Bert Nagtegaal, FEDET

TIP: open de video in YouTube en ga via de schuifbalk onderin naar het moment van jouw keuze.