Agenda & Events

8 feb

online via MS Teams

Webinar High Tech Equipment (9:00u-10:30u)

Heb je kennis, ervaring of netwerk in de sector High Tech Equipment (kapitaalgoederen. machinebouw, installaties)? Wil je meer weten over het circulaire potentieel van deze sector en wil je bijdragen aan het formuleren van circulaire doorbraakprojecten? Doe mee in deze sessie!

 

Wat doet het Uitvoeringsprogramma?

Het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie wil maakbedrijven helpen met implementeren van circulaire businessmodellen. We richten ons daarbij op de productgroepen waar de grootste CO2- winst en toegevoegde waarde is te behalen. Uit analyse van het UPCM (zie onze publicatie Feiten_Cijfers_CirculaireMaakindustrie) is gebleken dat high-tech equipment het grootste productcluster vormt binnen de maakindustrie mét het meeste potentieel. De markt voor deze producten, vooral business-to-business, is al meer gewend aan servicegerichte businessmodellen zoals lease en pay-per-use die kunnen leiden tot langere levensduur en hergebruik. Samen met TNO hebben we berekend dat circulaire strategieën 1,8 miljard euro extra aan toegevoegde waarde kunnen creëren in deze sector.

 

Van doelen naar activiteiten

In de laatste maanden van 2021 is hard gewerkt door het UPCM samen met overheden en stakeholders aan het uitwerken van de circulaire doelen voor deze sector. We lichten toe hoe we tot deze cijfers zijn gekomen en willen deze graag bij de deelnemers van deze sessie toetsen. Vervolgens laten we een ondernemer of expert aan het woord over een succesvol initiatief of aansprekende innovatie op het gebied van circulariteit. In het laatste deel van de bijeenkomst gaan we gezamenlijk aan de slag met het formuleren van activiteiten en projecten: wat is er nodig om de doelen te realiseren?

 

Programma

Voorzitter: Harald Tepper, Senior Director Sustainable Development Philips en Lid Regieteam UPCM

09:00 Opening en korte introductie Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie, Matthéüs van de Pol,  programmaleider UPCM/ Ministerie van EZK

09:15 Toelichting & discussie circulaire doelen, Jeannette Levels-Vermeer, trekker team Kennisintegratie UPCM

09:45 Spotlight Circulaire projecten: Robert van Beek, beleidssecretaris FME

10:00 Naar circulaire doorbraakprojecten

10:30 Einde

 

Klik hier om deel te nemen aan de vergadering (vanaf 9:00u) via MS Teams.

Meld je aan via deze link als je achteraf de presentatie en andere documenten wilt ontvangen.

 

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.