Agenda & Events

14 mrt

De Vasim Nijmegen

Nationale Conferentie Circulaire Economie 2024 'Van goed begin naar booming business'

De datum voor de Nationale Conferentie Circulaire Economie (NCCE) 2024 is bekend! Op donderdag 14 maart 2024 vindt alweer de 6e editie van de conferentie plaats als onderdeel van de Week van de Circulaire Economie. Bedrijven, overheden, inspirators, pioniers en andere geïnteresserden in de circulaire economie gaan in gesprek over de kansen en uitdagingen van een circulaire economie.

 

Op het gebied van circulaire economie gebeurt al veel in Nederland. Tijdens de NCCE 2024 vieren we niet alleen de vooruitgang die al is geboekt, maar we komen ook bijeen om de volgende stap te zetten. Een serieuze stap: alle proefballonnen zijn nu wel opgelaten en het is tijd om circulair tot de nieuwe standaard te maken. Om dat over 25 jaar voor elkaar te hebben gebokst, gaan we ‘opschalen’. Daarvoor moeten bedrijven en overheden niet alleen klaar zijn voor nieuwe Europese wetgeving, maar ook weten hoe ze circulaire groei kunnen financieren. Ook moeten burgers meer betrokken worden bij het maken van de duurzame omslag.

 

Tafelsessie Circulariteit van kritieke grondstoffen

Naast het plenaire programma van de Nationale Conferentie Circulaire Economie kun je inhoudelijke sessies volgen over verschillende circulaire onderwerpen. Er zijn twee rondes met deelsessies en tafelsessies. De partners van Circulaire Maakindustrie organiseren een tafelsessie F in de eerste ronde: Circulariteit van kritieke grondstoffen. Aan de hand van de Nationale Grondstoffenstrategie (NGS) en het uitvoeringsprogramma circulaire maakindustrie (als onderdeel van het
NPCE) gaat deze tafelsessie dieper in op de circulariteit van kritieke grondstoffen. De huidige Nederlandse politieke ontwikkelingen komen aan bod en ook de Critical Raw Materials Act van de Europese Unie. Verder zijn verschillende productgroepen van de circulaire maakindustrie onderwerp van gesprek. Denk mee over hoe de overheid en bedrijven samen de Nationale Grondstoffenstrategie en het daarmee verbonden uitvoeringsprogramma circulaire maakindustrie kunnen uitvoeren.

 

Inschrijven voor de NCCE 2024 kan via nederlandcirculairin2050.nl.

Meer agenda & Events

Betafactory, De Haagse Hogeschool campus Delft, Rotterdamseweg 137, Delft

Data-Driven Duurzaam in Manufacturing

Overzicht