Agenda & Events

17 mei

Online

Online Expert Café - Impactmeting & levenscyclusanalyse

De doelstelling van de overheid is om in 2050 een volledig circulaire economie te realiseren en voor 2030 is het doel om het gebruik van de hoeveelheid primaire grondstoffen te halveren. Maar wat betekent dit? Hoe meet je dit voor een bedrijf of nog specifieker voor een product?

 

In dit Expert Café geeft CIRCO, vanuit wetenschappelijke hoek, een uitleg en achtergrondinformatie over impactmeting en de levenscyclusanalyse (LCA) in het bijzonder. Welke rol kan deze vervullen en welke ook niet, welke ontwikkelingen zijn er binnen Europa en hoe worden deze in Nederland geïmplementeerd? TNO zal vervolgens een nieuw (mede door Circulaire Maakindustrie) ontwikkelde, open source, impact tool, die ze samen met partners hebben ontwikkeld, laten zien en toelichten. Tot slot zullen LBP|Sight en CIRCO resultaten laten zien van de tool met concrete voorbeelden waar je mee aan de slag kunt gaan.

 

Dit Expert Café is bedoeld voor iedereen met interesse in dit thema en zeer relevant voor o.a. ontwerpbureaus, consultants, bedrijven, inkopers, overheidsinstellingen, hogescholen, universiteiten, brancheverenigingen en ontwikkelmaatschappijen.

 

Meld je aan op de website van CIRCO.