Agenda & Events

30 nov

Triodos Bank, Driebergen

Bijeenkomst Business kansen voor remanufacturing

Veel ondernemers onderschatten de businesskansen van herproductie van machines en apparaten: remanufacturing. Ze houden vooralsnog vast aan het lineaire productiemodel en de verkoop van nieuwe machines, terwijl dat richting de toekomst misschien niet altijd haalbaar en verstandig is. In tijden van leveringsonzekerheid creëren bedrijven met remanufacturing hun eigen grondstoffenvoorraad en maakt het hen minder afhankelijk van levering van nieuw. Daarnaast krijgen bedrijven via remanufacturing veel waardevolle informatie van de klant over het gebruik, de staat en de levensduur van machines/apparaten en hun behoeften. Dit biedt kansen voor de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en datatoepassingen. Tenslotte biedt remanufacturing interessante commerciële kansen in de tweedehands markt.

 

MVO Nederland organiseert op 30 november van 14.00-17.00 uur in Driebergen bij Triodos Bank een besloten bijeenkomst over de business kansen van remanufacturing. De bijeenkomst is bedoeld voor een kleine groep (circa 10) mkb maakbedrijven die kapitaalgoederen maken (B2B en B2C), geïnteresseerd zijn in herproductie, de business kansen zien, maar tegen belemmeringen dreigen aan te lopen.

 

MVO-Nederland organiseert de bijeenkomst samen met de BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij), het Circular Value Center, Remade in Holland en Niels van Olffen van het bedrijf Mr. Servitization. Stuur een persoonlijk bericht naar a.schaap@mvonederland.nl, dan neemt zij contact met je op.