Ga op Tour Circulair in de Week van de Circulaire Economie!

Van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari 2020 staat Nederland volledig in het teken van de circulaire economie.

Circulaire koplopers organiseren allerlei evenementen om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Door het hele land krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan.

We maakten een selectie van de interessantste events voor de maakindustrie, de Tour Circulaire Maakindustrie. Laat je inspireren en doe kennis op!

 

 

Hieronder vind je een overzicht per dag. Het hele programma bekijken met 100+ events? Ga naar de Week van de Circulaire Economie.

Maandag 3 februari

 

Op maandag 3 februari presenteren de teams van het programma Circulaire Maakindustrie zich tijdens een deelsessie op de Nationale Conferentie Circulaire Economie.

 

Open Huis Brink Industrial, 9:00 – 16:00, Hoogeveen

Tijdens de hele Week van de Circulaire Economie zet Brink Industrial elke dag de deuren open  om te laten zien hoe ze circulair werken én een een gezond businessmodel hebben.

 

The Value of Tracking Circular Assets, 14:30 – 18:00, Utrecht 

Maak kennis met relevante tracking technologieën voor circulaire businessmodellen.

 

1e Rondetafel Circulaire Maakindustrie, 15:00-18:00, Terborg

BOOST en CIRCLES nodigen Gelderse en Overijsselse ondernemers in de maakindustrie uit voor een middag vol met kansen voor circulair ondernemen.

 

 

Dinsdag 4 februari

 

Circulair ondernemen met RVO.nl, 09:30 – 13.00, Amersfoort

Leer meer over de fiscale en financiële voordelen voor ondernemers die investeren in de circulaire economie.

 

Open Huis Fontys Expertisecentrum Circulaire Transitie (FETC), 09:00-12:00 en 14:00-16:00, Eindhoven

Kom naar het nieuwe Fontys Expertisecentrum Circulaire Transitie, dat praktijkgericht onderzoek uitvoert voor de overgang naar een circulaire economie en de energietransitie in de MKB-maakindustrie.

 

Workshop: de circulaire manager, projectleider en engineer, 13:30-16:00, Houten

Werken aan nieuwe circulaire skills voor engineer of projectleiders die werkzaam zijn in de keten van infrastructurele projecten

 

 

Woensdag 5 februari

 

BlueCity MKB dag – Jouw afval is goud waard, 07:30 ‑ 18:00, Rotterdam

Wil je ontdekken hoe je als ondernemer circulariteit om kunt zetten in business kansen? Deze actie-gerichte dag bestaat uit inspiratie, handelingsperspectief, netwerken en ondernemerskansen. Met bijdragen van Circo en het Versnellingshuis CE.

 

De toekomst van de Product Designer, 13:00 – 18:00, Amsterdam

Hoe kun je als designer bijdragen aan een toekomstbestendige planeet? Je gaat in gesprek met bekende ontwerpers van onder meer Philips en Fairphone en loopt de deur uit met een helder idee van wat jij zelf kan doen.

 

Inloopspreekuur Brains + Beers, 16:00-18:00, Amsterdam

Spreek één-op-één met een expert of praat met verschillende geniussen onder het genot van een duurzaam drankje.

 

Donderdag 6 februari

 

Altijd al benieuwd geweest naar de kijk van een designer op circulair ontwerpen? Tijdens dit ontbijtcollege leer je van Ahrend’s designer Kees de Boer welke afwegingen hij tijdens productontwerp maakt.

 

Klimaat neutrale en circulaire rijks infrastructuurprojecten, 09:00-17:30, Utrecht

Op deze dag bij Rijkswaterstaat in Utrecht, staat centraal hoe de GWW- sector de transitie naar circulaire en klimaat neutrale infrastructuur gaat realiseren.

 

Rondleiding AGMI Traffic & Lighting, ’s middags, Tegelen

Ga langs bij AGMI Traffic & Lighting voor een rondleiding door hun duurzame fabriek, om te zien hoe hun duurzame bebording en bewegwijzering wordt gemaakt.

 

In de transitie naar een circulaire economie is water cruciaal en onmisbaar. Ontwikkelaars van watertechnologie maken producten die deze transitie mogelijk maken. Maar hoe circulair zijn deze producten zelf eigenlijk?

 

Roetz Bikes Factory Tour, 16:00 – 18:00, Amsterdam

Altijd al willen weten hoe Roetz van hergebruikte fietsen, nieuwe design fietsen produceert? Ga mee met de Tour!

 

 

Vrijdag 7 februari

 

Innovating the Plastics Chain, 09:00 – 18:00, Amsterdam

Op deze conferentie komen partijen uit de hele Plastics Value chain  samen om systeemoplossingen te ontwerpen. Ook zijn innovaties van 16 internationale startups te zien.

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.