Agenda & Events

31 okt

Oost Nederland

CIRCO Track: Apparaten, machinebouw & werktuigbouwkundige installaties

Industriële producten zoals machines, apparaten en werktuigbouwkundige installaties vragen een specifieke verduurzamingsaanpak. Doordat producten nu al worden ontworpen voor een lange levensduur is er vaak (nog) weinig aandacht voor circulariteit. Echter is het energie- en materiaalgebruik tijdens de gebruiksfase juist zeer hoog en worden producten ondanks hun technische levensduur steeds vaker voortijdig afgedankt door bijvoorbeeld verandering van wetgevingen, technologische ontwikkelingen, klanteisen, gebruikersgedrag of businessmodellen. Het kostenefficiënt produceren machines steeds lastiger door (in te toekomst) groeiende grondstofschaarste en prijzen. Het vanuit een keten- en systeemgedachte nadenken over circulariteit kan onnodige en/of vroegtijdige materiaalvernietiging, waardeverlies én milieu-impact voorkomen en biedt nieuwe businesskansen.

 

 

Voor wie is deze workshop?

 

  • Heb jij te maken met ontwerp, ontwikkeling, productie, levering, toepassing of recycling binnen de apparaten- en machinebouw of werktuigbouwkundige installaties?

 

  • Heb je de wens om efficiënter en meer circulair om te gaan met de gebruikte energie en grondstoffen, je producten een optimalere levenscyclus te geven, of te ontwerpen voor slim hergebruik?

 

  • Of zie jij andere circulaire kansen die bijdragen aan een positieve milieu-impact? En wil jij met jouw organisatie en/of ketenpartners aan de slag met het circulair (her)ontwerpen van jouw product, dienst of businessmodel?

 

Dan is deze Track voor jou bedoeld!

 

Doe mee!

Lees meer over deze Track en registreer voor deelname via: CIRCO