Waldo Maaskant, programmastrateeg Provincie Brabant: "Wij willen dat Brabant voor de maakindustrie een koppositie inneemt op het gebied van de circulaire economie"

“Het is cruciaal dat grote eindgebruikers hun commitment afgeven, in beweging komen en samen met hun toeleveranciers de slag naar circulariteit maken”

 

Noord-Brabant heeft een rijke en diverse maakindustrie. Daar staat de provincie om bekend. Al deze Brabantse maakbedrijven staan voor een grote uitdaging: circulair worden. De provincie Noord-Brabant geeft ze een prettig zetje in de goede richting met het versnellingsprogramma Circulaire Maakindustrie. Waldo Maaskant, programmastrateeg van de Provincie Noord-Brabant vertelt over de koplopersrol van zijn provincie.

 

Brabanders lijken op het eerste gezicht wellicht bescheiden, maar over hun maakindustrie steken zij graag en terecht de loftrompet. Waldo Maaskant somt op: “In het oosten van Brabant zit veel hightech gerelateerde maakindustrie. Die concentreert zich in Brainport-regio in en rond Eindhoven. Dan denk je aan Philips, VDL, ASML; heel grote en toonaangevende Original Equipment  Manufacturers, met daaromheen een enorme keten van slimme ontwikkelaars en toeleveranciers vanuit het mkb.”

 

Clusters maakindustrie in Brabant
In het midden van Brabant is de maakindustrie weliswaar minder op de hightech gericht, maar niet bepaald minder levendig: hier bevindt zich een rijk cluster aan bedrijven die kunststoffen produceren en veel bekende textielbedrijven. Ook kent Midden-Brabant mkb’ers in de metaalverwerking. En in West-Brabant zijn het vooral agro-gerelateerde maakbedrijven die de maakindustrie vormen: slimme bedrijven die machines voor de land- en tuinbouw ontwikkelen. Ook zijn hier veel maintenance bedrijven gevestigd die via slim onderhoud bijdragen aan circulariteit in de industrie. “Wij willen dat Brabant voor deze maakindustrie een koppositie inneemt op het gebied van de circulaire economie”, stelt de programmastrateeg ambitieus.

 

Lees het volledige interview hier.

 

Maak kans op een Circular Award – Inschrijving geopend!

Bedrijven, gemeentes, waterschappen, provincies, onderwijsinstellingen en vele andere organisaties zijn bezig met de transitie naar de circulaire economie. Is in jouw organisatie dit jaar een prachtig circulair project ontstaan? Maak kans op een Circular Award! Inschrijven kan…

Waldo Maaskant, programmastrateeg Provincie Brabant: "Wij willen dat Brabant voor de maakindustrie een koppositie inneemt op het gebied van de circulaire economie"

“Het is cruciaal dat grote eindgebruikers hun commitment afgeven, in beweging komen en samen met hun toeleveranciers de slag naar circulariteit maken”   Noord-Brabant heeft een rijke en diverse maakindustrie. Daar staat de provincie om bekend. Al…