Maak kans op een Circular Award – Inschrijving geopend!

Bedrijven, gemeentes, waterschappen, provincies, onderwijsinstellingen en vele andere organisaties zijn bezig met de transitie naar de circulaire economie. Is in jouw organisatie dit jaar een prachtig circulair project ontstaan? Maak kans op een Circular Award! Inschrijven kan tot en met 9 december 2022.

 

In een circulaire economie worden grondstoffen en materialen zo lang en goed mogelijk gebruikt. Bedrijven en (semi-)publieke organisaties spelen een cruciale rol bij het realiseren van deze nieuwe economie. Bedrijven bezitten de innovatiekracht en ondernemingszin om de oplossingen van morgen te ontwikkelen. Publieke organisaties zijn essentieel, vanwege hun inkoopkracht en omdat kringlopen vaak op lokaal of regionaal niveau zullen moeten worden gesloten.

 

De Circular Award wordt uitgereikt in vier categorieën:

 • Voor grote(re) bedrijven: Circular Award Business Large
  Voor groot-mkb en corporates die circulair innoveren binnen een bestaande bedrijfsvoering. Drie finalisten, één winnaar.
 • Voor kleine(re) bedrijven: Circular Award Business Small
  Voor klein-mkb dat circulair innoveert binnen de eigen bedrijfsvoering, dan wel startups die een volledig circulair businessmodel hebben ontwikkeld. Drie finalisten, één winnaar.
 • Voor (semi-)publieken: Circular Award Public
  Voor projecten van gemeentes, provincies, waterschappen, Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf, alsmede (semi-)publieke instellingen uit onderwijs en zorg. Drie finalisten, één winnaar.
 • Voor personen: Circular Heroes
  Voor mensen die in een bepaalde regio, sector of community langdurig circulaire initiatieven ontplooien én uitvoeren. Soms zijn het stille krachten. Brengen het thema CE dicht bij hun medemens en buiten hun bubbel. Drie erkenningen.

 

Belangrijke data
De inschrijving voor de Circular Awards is open tot en met 9 december 2022. Op 16 december maken we de shortlist bekend. Op 25 januari 2023 is de publieke bekendmaking van de finalisten voor de Circular Awards Public en Business (Small & Large). Contactpersonen van de laureaten Circular Heroes krijgen privébericht. De finale en uitreiking vindt plaats tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie (dit zal zijn op maandag 6 februari 2023 of vrijdag 10 februari 2023).

 

Inschrijving

Inschrijven kan tot en met 9 december 2022 via de website van de Circular Awards. Daar is ook meer informatie te vinden over de criteria en procedure.

Op de foto winnaar 2022  Business small: Laurens Nolet (Roetz-Bikes). Winnaar in de categorie Business Large was Janssen de Jong Bouw.

Roetz Fair Factory - Een dag in een circulaire fietsfabriek

Maak kans op een Circular Award – Inschrijving geopend!

Bedrijven, gemeentes, waterschappen, provincies, onderwijsinstellingen en vele andere organisaties zijn bezig met de transitie naar de circulaire economie. Is in jouw organisatie dit jaar een prachtig circulair project ontstaan? Maak kans op een Circular Award! Inschrijven kan…

Waldo Maaskant, programmastrateeg Provincie Brabant: "Wij willen dat Brabant voor de maakindustrie een koppositie inneemt op het gebied van de circulaire economie"

“Het is cruciaal dat grote eindgebruikers hun commitment afgeven, in beweging komen en samen met hun toeleveranciers de slag naar circulariteit maken”   Noord-Brabant heeft een rijke en diverse maakindustrie. Daar staat de provincie om bekend. Al…