Agenda & Events

22 sep

Exasun, Den Haag en online

Lancering Fair Solar

Op woensdag 22 september van 16h00 tot 18h00 vindt de lancering van een transitie-agenda voor eerlijke en circulaire zonne-energie plaats. De bijeenkomst kan zowel online als real life (beperkt aantal plekken!) vanuit de productiehal van Exasun (Laan van Ypenburg 122, Den Haag) worden gevolgd.

 

 

Circulaire zonne-energie transitie-agenda?
Nederland heeft de ontwerpkracht om kwalitatief betere en eerlijkere zonnepanelen te produceren en kan het vermogen ontwikkelen om panelen te hergebruiken en zelfs hoogwaardig te recyclen. Naast maatschappelijke en ecologische winst, kan dit ook substantiële economische voordelen opleveren. Wellicht zelfs dat Nederland dé circulaire hub van Europa kan worden. Daarom heeft een groep betrokkenen het initiatief genomen om een transitie-agenda op te stellen, gefocust op wat er nu, morgen en overmorgen beter kan.

 

Nu beginnen met zonnepanelen hergebruiken!
Naast de lancering van de transitie-agenda worden een tiental projecten gepresenteerd die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling, de productie, het hoogwaardig recyclen en het hergebruik van (circulaire) panelen. Ook wordt het online platform ZonNext gelanceerd. Dit platform gaat ervoor zorgen dat het hergebruik van dakloze zonnepanelen die nog een aantal jaren mee kunnen gaan wordt gestimuleerd, om zo de laatste Wattpiek uit elk zonnepaneel te halen.

 

Meld je aan via deze link