Agenda & Events

6 nov

online

Circo Track – Batterijen e-mobility

Binnen de ketens van elektrisch vervoer liggen veel circulaire kansen, van de ontwerp- tot de end of life-fase van batterijen als systeemonderdeel. Daarom organiseren we deze track op 6, 20 en 27 november, speciaal voor bedrijven, toeleveranciers en ketenpartners die een rol spelen gedurende de levenscyclus van elektrisch vervoer.

 

Van alle nieuwe fietsen die jaarlijks in Nederland verkocht worden is ruim 40% een E-bike. Vorig jaar waren dat 420.000 nieuwe e-bikes en over 5 tot 8 jaar zal van bijna al die fietsen de batterij vervangen zijn. In aantal klinkt dit al fors, maar het echte volume gaat komen van de batterijen die in een elektrische auto of een stadsbus gebruikt worden. Die markt voor elektrisch vervoer groeit de laatste jaren hard door. Met de ambities van de autobranche zouden vanaf 2030 alle nieuwe auto’s volledig elektrisch moeten zijn, dat zijn jaarlijks een 420 – 440.000 auto’s.

De batterijen bevatten waardevolle metalen zoals Nickel, Cobalt, Mangaan, Koper, Lithium en aluminium. Allemaal grondstoffen die we in Europa niet zelf winnen en die we vanwege schaarste vraagstukken en leveringszekerheid ook om economische of strategische reden terug moeten willen winnen. Lees meer hierover in ons Kennisdossier Lithium-Ion batterijen.

 

Welke mogelijkheden zijn er hergebruik oplossingen? Wat valt er te doen aan onderhoud en remanufacturing vanuit circulair perspectief? Hoe zorgen we voor waardebehoud einde leven en gesloten kringlopen? Tijdens de CIRCO Track ga je met deze vragen aan de slag, ontdek je circulaire kansen en ontwikkel je een eigen circulaire propositie en businesscase. Daarnaast verkennen we samenwerkingen om te komen tot gezamenlijke proposities of consortia.

 

Voor wie?

Bedrijven, toeleveranciers en ketenpartners die een rol spelen gedurende de levenscyclus van elektrisch vervoer. Voor deze track leggen we specifieker de focus op de batterijen van E-bikes of gelijkwaardig. Van de design-fase tot end of life. De selectie van deelnemers, na aanmelding, wordt gemaakt in overleg met de mensen van UPCM.

 

Meer weten of aanmelden? Bekijk de flyer (volgt) of neem contact op met Florens Slob (TNO) via florens.slob@tno.nl.

 

Deze track maakt onderdeel uit van de Pilot Batterijen van UPCM.

 

 

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.